Mehevän burgerin salaisuus – yleinen virhe johtaa väistämättä kuivaan lopputulokseen

burgeri
Mehevä hampurilaispihvi on tehty riittävän rasvaisesta jauhelihasta. Shutterstock

Hampurilaispihvien valmistuksessa ei kannata pelätä rasvaa. Rasvainen liha takaa mehevän burgerin. 

Itse tehty hampurilainen on täydellinen viikonlopun herkku. Parhaan lopputuloksen saat, kun grillaat pihvit hiiligrillissä, joka antaa pihveille oman, herkullisen arominsa.

Pihvien kanssa on kuitenkin helppo mennä metsään jo ennen paistamisvaihetta. Täydellinen hampurilaispihvi vaatii jauhelihalta rasvaa, joten paistijauhelihat ja muut kevyet versiot kannattaa suosiolla unohtaa.

Mehevä pihvi syntyy jauhelihasta, jossa on vähintään 17 prosenttia prosenttia rasvaa, mieluiten enemmänkin. Näin pihvi ei pääse kuivumaan grillissä vaan säilyy mehukkaana ja mehevänä.

Muista myös muotoilla pihvistä riittävän paksu, hampurilaispihvillä saa olla kokoa. Litteä pihvi menee helposti ylikypsäksi ja kuivuu. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.