Mehevän burgerin salaisuus – yleinen virhe johtaa väistämättä kuivaan lopputulokseen
Hampurilaispihvien valmistuksessa ei kannata pelätä rasvaa. Rasvainen liha takaa mehevän burgerin.
Itse tehty hampurilainen on täydellinen viikonlopun herkku. Parhaan lopputuloksen saat, kun grillaat pihvit hiiligrillissä, joka antaa pihveille oman, herkullisen arominsa.
Pihvien kanssa on kuitenkin helppo mennä metsään jo ennen paistamisvaihetta. Täydellinen hampurilaispihvi vaatii jauhelihalta rasvaa, joten paistijauhelihat ja muut kevyet versiot kannattaa suosiolla unohtaa.
Mehevä pihvi syntyy jauhelihasta, jossa on vähintään 17 prosenttia prosenttia rasvaa, mieluiten enemmänkin. Näin pihvi ei pääse kuivumaan grillissä vaan säilyy mehukkaana ja mehevänä.
Muista myös muotoilla pihvistä riittävän paksu, hampurilaispihvillä saa olla kokoa. Litteä pihvi menee helposti ylikypsäksi ja kuivuu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka