Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Anthony Bourdain varoittaa hampurilaisvirheestä: ”Pahin synti, minkä voit tehdä burgerin valmistuksessa”

Pidä hampurilainen mahdollisimman simppelinä, neuvoo kokki Anthony Bourdain.
Pidä hampurilainen mahdollisimman simppelinä, neuvoo kokki Anthony Bourdain.Shutterstock
Julkaistu 04.01.2017 08:29

MTV LIFESTYLE

Television matkailuohjelmistakin tuttu kokki Anthony Bourdain paljastaa omat salaisuutensa täydellisen hampurilaisen valmistamiseen.

Kokki Anthony Bourdainin mukaan yksinkertaisuus on avainsana myös hampurilaisten valmistuksessa: oikeat raaka-aineet, oikeat lisukkeet ja ylipäätään ”vähemmän on enemmän” -ajattelutapa takaa hyvän burgerin. Hampurilainen pitäisi pystyä syömään yhdellä kädellä niin, että jokaisella puraisulla maistaa burgerin jokaisen elementin. Tarkoitus ei ole valuttaa puolia täytteistä pitkin vaatteita.

Tarvitaan siis vain klassinen hampurilaissämpylä, laadukas jauhelihapihvi sekä kyllä – prosessoitua juustoa. Ehkä hieman salaattia ja tomaatteja, ketsuppia ja jopa viipale pekonia. Kaikki muu on Bourdainin mukaan tarpeetonta ja on syytä miettiä, tekeekö lisätyt ainesosat burgerista todella paremman.

 – Ylimääräiset ainesosat tekevät hampurilaisen rakenteesta syömisen kannalta haasteellisemman

– Pahin synti, minkä voi hampurilaisen valmistuksessa tehdä on tehdä siitä liian vaikeasti syötävä. Kun sämpylän ja lihan suhde on väärä tai hampurilainen on liian rasvainen tai rasvaton. Tai jos se hiton burgeri ei pysy kasassa, niin kuin korkeammat voimat ovat tarkoittaneet burgerin pysyvän.

Katso videolta Anthony Bourdainin kolme sääntöä täydelliseen burgeriin.

Lähde: Tech Inside

Lisää aiheesta:

Ruotsalaisasiantuntijalta tärkeä muistutus hampurilaissämpylöistäBurgerigurut Mika, Herkko ja Risto paljastavat sen kaikista oleellisimman seikan hyvässä hampurilaisessa – jos tämä menee pieleen, kaikki menee pieleen: "On tärkeintä ja sillä siisti"Mitä ihmettä? Niksinikkari tyrmää yleisen tavan syödä hampurilaisia – näin se kuuluisi oikeasti tehdäGordon Ramsay paljastaa salaisuuden ravintoloiden keittiöistä: Tämä vinkki nostaa kotitekoisen hampurilaisen aivan uudelle tasolleBurgerimies Akseli Herlevi listasi hampurilaisen kolme tärkeintä elementtiä: "Rasvaa pitää olla paljon, jotta se on mehevä"Huippukokin odotettu hampurilaisravintola avautuu perjantaina: Pihviä ei ikinä tarjoilla kypsänä
HampurilainenHampurilainenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 24.7.13:59
    Ravintolat

    Suomen parhaimmistoon kuuluva burgeriravintola konkurssiin

  • 7.7.06:35
    Väkivaltarikokset

    Puukkomies uhkasi ottaa panttivankeja Rovaniemellä, jos ei saa heti hampurilaista

  • 10.6.10:49
    Ruoka

    Jonin "punainen mökki" on Suomen paras hampurilaisravintola

  • 5.6.18:46
    Ruoka

    Menneiden vuosikymmenten grilliruoasta tuli koko kansan hitti: "Kehittynyt valtavasti"

  • 22.2.09:43
    Ruoka

    Olli on ollut Mäkkärissä töissä vuodesta 1985 – kertoo nyt, miten Big Mac tehdään