Anthony Bourdain varoittaa hampurilaisvirheestä: ”Pahin synti, minkä voit tehdä burgerin valmistuksessa”

Hampurilainen
Pidä hampurilainen mahdollisimman simppelinä, neuvoo kokki Anthony Bourdain. Shutterstock

Television matkailuohjelmistakin tuttu kokki Anthony Bourdain paljastaa omat salaisuutensa täydellisen hampurilaisen valmistamiseen.

Kokki Anthony Bourdainin mukaan yksinkertaisuus on avainsana myös hampurilaisten valmistuksessa: oikeat raaka-aineet, oikeat lisukkeet ja ylipäätään ”vähemmän on enemmän” -ajattelutapa takaa hyvän burgerin. Hampurilainen pitäisi pystyä syömään yhdellä kädellä niin, että jokaisella puraisulla maistaa burgerin jokaisen elementin. Tarkoitus ei ole valuttaa puolia täytteistä pitkin vaatteita.

Tarvitaan siis vain klassinen hampurilaissämpylä, laadukas jauhelihapihvi sekä kyllä – prosessoitua juustoa. Ehkä hieman salaattia ja tomaatteja, ketsuppia ja jopa viipale pekonia. Kaikki muu on Bourdainin mukaan tarpeetonta ja on syytä miettiä, tekeekö lisätyt ainesosat burgerista todella paremman.

 – Ylimääräiset ainesosat tekevät hampurilaisen rakenteesta syömisen kannalta haasteellisemman

– Pahin synti, minkä voi hampurilaisen valmistuksessa tehdä on tehdä siitä liian vaikeasti syötävä. Kun sämpylän ja lihan suhde on väärä tai hampurilainen on liian rasvainen tai rasvaton. Tai jos se hiton burgeri ei pysy kasassa, niin kuin korkeammat voimat ovat tarkoittaneet burgerin pysyvän.

Katso videolta Anthony Bourdainin kolme sääntöä täydelliseen burgeriin.

Lähde: Tech Inside

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.