Tässä asiassa moni mokaa hampurilaisia valmistaessaan – Kari Aihinen: ”On suuri virhe laittaa…”

8:18 Kesän parhaat burgerit grillissä
Videolta voit poimia reseptin herkullisten grilliburgereiden valmistukseen.

Keittiömestari Kari Aihisen vinkeillä herkullisten hampurilaisten valmistus onnistuu myös kotikeittiössä. 

Hampurilaiset ovat suomalaisten kestosuosikkeja, jotka maistuvat mihin aikaan vuodesta tahansa. Suomalaisen ruokakulttuurin puolestapuhujana tunnettu keititömestari Kari Aihinen paljastaa nyt vinkit täydellisen hampurilaisen valmistukseen. 

Keittiömestarin mukaan tämän ruokalajin kohdalla huomiota kannattaa kiinnittää niin maustamiseen, pihvin paistoon kuin itse hampurilaisen kokoamiseen. 

Muista lämmitys ja maustaminen

Kastikkeet saavat hampurilaisen maistumaan, joten niiden valmistukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Keittiömestarin mukaan hampurilaiskastikkeen teossa tärkeitä asioita ovat taas maustaminen ja maistaminen, sekä hyvä suola ja happo.

– Tulipa maku sitten sitruunasta, valkosipulista, chilistä tai garam masalasta, on kastikkeessa oltava kunnolla potkua, koska maku tasoittuu burgerissa, Aihinen toteaa. 

Burgerin väliin laitettava pihvi kannattaa Aihisen mukaan paistaa aina pannulla tai grillissä, ei missään nimessä uunissa.

− Pihvin on oltava medium, hippusen hiiltynyt, mutta ei kuitenkaan palanut eli sääntönä; päältä rapea, sisältä mehukas, Aihinen muistuttaa.

Hampurilaisia kootessa monelta kotikokilta unohtuu, kuinka tärkeässä roolissa itse sämpylä burgerissa oikein on. 

− On suuri virhe laittaa hampurilaissämpylän kansi kylmänä burgerin päälle. Myös sämpylä on paahdettava – pannulla tai paahtimessa, Aihinen muistuttaa. 

Lähde: Neste

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja