Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tässä asiassa moni mokaa hampurilaisia valmistaessaan – Kari Aihinen: ”On suuri virhe laittaa…”

8:17Kesän parhaat burgerit grillissäVideolta voit poimia reseptin herkullisten grilliburgereiden valmistukseen.
Julkaistu 31.03.2019 14:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Keittiömestari Kari Aihisen vinkeillä herkullisten hampurilaisten valmistus onnistuu myös kotikeittiössä. 

Hampurilaiset ovat suomalaisten kestosuosikkeja, jotka maistuvat mihin aikaan vuodesta tahansa. Suomalaisen ruokakulttuurin puolestapuhujana tunnettu keititömestari Kari Aihinen paljastaa nyt vinkit täydellisen hampurilaisen valmistukseen. 

Keittiömestarin mukaan tämän ruokalajin kohdalla huomiota kannattaa kiinnittää niin maustamiseen, pihvin paistoon kuin itse hampurilaisen kokoamiseen. 

Muista lämmitys ja maustaminen

Kastikkeet saavat hampurilaisen maistumaan, joten niiden valmistukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Keittiömestarin mukaan hampurilaiskastikkeen teossa tärkeitä asioita ovat taas maustaminen ja maistaminen, sekä hyvä suola ja happo.

– Tulipa maku sitten sitruunasta, valkosipulista, chilistä tai garam masalasta, on kastikkeessa oltava kunnolla potkua, koska maku tasoittuu burgerissa, Aihinen toteaa. 

Burgerin väliin laitettava pihvi kannattaa Aihisen mukaan paistaa aina pannulla tai grillissä, ei missään nimessä uunissa.

hampurilainenMehevä pihvi = mehevä hampurilainen.Shutterstock

− Pihvin on oltava medium, hippusen hiiltynyt, mutta ei kuitenkaan palanut eli sääntönä; päältä rapea, sisältä mehukas, Aihinen muistuttaa.

Hampurilaisia kootessa monelta kotikokilta unohtuu, kuinka tärkeässä roolissa itse sämpylä burgerissa oikein on. 

− On suuri virhe laittaa hampurilaissämpylän kansi kylmänä burgerin päälle. Myös sämpylä on paahdettava – pannulla tai paahtimessa, Aihinen muistuttaa. 

Lähde: Neste

Lisää aiheesta:

Akseli Herleviltä kysytään aina, miten ruoasta saa paremman makuista – vastaus kannattaa jokaisen painaa mieleenBurgerigurut Mika, Herkko ja Risto paljastavat sen kaikista oleellisimman seikan hyvässä hampurilaisessa – jos tämä menee pieleen, kaikki menee pieleen: "On tärkeintä ja sillä siisti"Gordon Ramsay paljastaa salaisuuden ravintoloiden keittiöistä: Tämä vinkki nostaa kotitekoisen hampurilaisen aivan uudelle tasolleHellapoliisi vinkkaa täydellisen burgeripihvin salaisuuden: Tee näin aina tuntia ennen kypsennystä! Burgerimies Akseli Herlevi listasi hampurilaisen kolme tärkeintä elementtiä: "Rasvaa pitää olla paljon, jotta se on mehevä"Anthony Bourdain varoittaa hampurilaisvirheestä: ”Pahin synti, minkä voit tehdä burgerin valmistuksessa”
RuoanlaittoKari AihinenHampurilainenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 14.9.09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista