Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mehukkaan pihvin salaisuus: Pettämätön kikka takaa täydellisen kypsyysasteen!

Lihasnesteiden tarkkailu auttaa täydellisen pihvin paistamisessa.
Lihasnesteiden tarkkailu auttaa täydellisen pihvin paistamisessa. Shutterstock
Julkaistu 08.05.2016 14:02

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Mediumpihvin ystävä kamppailee usein yleisen ongelman kanssa: kuinka saada pihviin täydellinen kypsyysaste joka kerta?

Pettämättömään pihvinpaistokikkaan tarvitset kuuman grillin tai pannun lisäksi vain hyvän näön ja kellon. Ideana on tarkkailla pihviä herkeämättä, kun ryhdyt paistopuuhiin.

Kun pihvi alkaa hikoilla eli lihasnesteet nousta lihan pintaan,  on aika kääntää pihvi. Odota lihasnesteiden nousua myös toisen puolen kanssa. Kun nesteitä alkaa puskea ylös, pihvi on kypsyydeltään täydellisen medium. 

Tarkkaile myös kelloa pihviä paistaessa. Yleensä mediumkypsyyden saavuttaminen vie minuutin per pihvin paksuuden senttimetri. Oikea paistoaika riippuu kuitenkin paljon pannun tai grillin kuumuudesta. 

Muista antaa pihvin vetäytyä ennen tarjoilua. 

Lähde: Popsugar

4:04Juuresranskalaiset

Lisää aiheesta:

Tiedätkö, missä vaiheessa pihvi kuuluisi laittaa grilliin? Vastaus saattaa tulla monelle yllätyksenäMaustatko pihvin ennen vai jälkeen paistamisen? Kokki paljastaa oikean tavanTiesitkö? Tämän takia ei koskaan kannata tilata ravintolassa kypsää pihviäÄlä koskaan tilaa ravintolassa kypsää pihviä – tiesitkö, miksi medium on parempi valinta?Vältä yleiset "pannumokat" – 3 tärkeää sääntöä pihvinpaistoonMehevän burgerin salaisuus – yleinen virhe johtaa väistämättä kuivaan lopputulokseen
GrillipihviLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grillipihvi
  • 22.08.201620:00
    Makuja

    "Mauste", joka tekee pihvistä entistä parempaa – kokeile rohkeasti!

  • 30.03.201610:56
    Liha

    Täydellisen mehevä pihvi älyttömän helposti: Oletko kokeillut ”käänteistä paistotekniikkaa”?