Mehukkaan pihvin salaisuus: Pettämätön kikka takaa täydellisen kypsyysasteen!

pihvi
Lihasnesteiden tarkkailu auttaa täydellisen pihvin paistamisessa. Shutterstock

Mediumpihvin ystävä kamppailee usein yleisen ongelman kanssa: kuinka saada pihviin täydellinen kypsyysaste joka kerta?

Pettämättömään pihvinpaistokikkaan tarvitset kuuman grillin tai pannun lisäksi vain hyvän näön ja kellon. Ideana on tarkkailla pihviä herkeämättä, kun ryhdyt paistopuuhiin.

Kun pihvi alkaa hikoilla eli lihasnesteet nousta lihan pintaan,  on aika kääntää pihvi. Odota lihasnesteiden nousua myös toisen puolen kanssa. Kun nesteitä alkaa puskea ylös, pihvi on kypsyydeltään täydellisen medium. 

Tarkkaile myös kelloa pihviä paistaessa. Yleensä mediumkypsyyden saavuttaminen vie minuutin per pihvin paksuuden senttimetri. Oikea paistoaika riippuu kuitenkin paljon pannun tai grillin kuumuudesta. 

Muista antaa pihvin vetäytyä ennen tarjoilua. 

Lähde: Popsugar

Juuresranskalaiset 4:04

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!