Hellapoliisi vinkkaa täydellisen burgeripihvin salaisuuden: Tee näin aina tuntia ennen kypsennystä!

Kesän parhaat burgerit grillissä 8:17 Kesän parhaat burgerit grillissä

Hampurilaiset ovat herkullista ja helppoa kesäruokaa, joka maistuu taatusti koko perheelle. Hellapoliisin vinkeillä grillissäsi paistuu tänä kesänä entistäkin mehevämpiä burgeripihvejä. 

Huomenta Suomessa grillattiin kesän herkullisimpia burgereita. Katso resepti videolta. 

Hellapoliisi Kati Jaakonen loihti Makuja.fi:lle herkullisen burgerireseptin, jonka maun salaisuus piilee pekonilla maustetussa jauhelihassa. Jotta lopputulos olisi mahdollisimman mehevä, Jaakonen kehottaa kiinnittämään huomiota muutamaan seikkaan ennen grillin sytyttämistä. 

– Grillatessa kypsennettävät lihatuotteet on syytä nostaa huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen kypsennystä. Liian kylmästä lihasta irtoaa kypsennysvaiheessa nestettä ja lihasta tulee tällöin kuivaa, Jaakonen vinkkaa.

– Lihaa ei pidä myöskään painella kypsennyksen aikana samasta syystä. 

Vihannekset ja hyvä juusto tärkeitä elementtejä

Tässä reseptissä hampurilaisen väliin lisätään herkkusieniä ja punasipulia, mutta hampurilaisten hyvä puoli on se, että jokainen voi kasata annoksensa juuri omien makumieltymystensä mukaan. 

– Burgerissa jokaisella on omat suosikkitäytteet ja siksi grillatessa voi raaka-aineet laittaa esille siten, että jokainen voi valita suosikkinsa. Tuliset kastikkeet, hyvä juusto ja tuoreet vihannekset viimeistelevät herkullisen burgerin, Jaakonen toteaa. 

Hellapoliisi

Grillissä valmistat ihanat kesäherkut, kuten burgerit. Pekonilla valmiiksi maustettu burgerijauheliha on kätevää. Voit tehdä seoksen myös itse. Sekoita silloin naudan jauhelihan joukkoon hienonnettua pekonia ja muotoile pihveiksi. Nämä hampurilaiset muistetaan!

Pekonijauhelihaburgerit (6 annosta)

  • 600 g burgerijauhelihaa pekonilla
  • suolaa myllystä
  • 200 g ruskeita herkkusieniä
  • 1-2 punasipulia
  • 2 rkl balsamicoa
  • ripaus ruokokidesokeria tai fariinisokeria

Lisäksi

  • 6 briossi-burgeria tai muuta valmista hampurilaissämpylää
  • 1 dl valmista bbq-kastiketta
  • 1 dl majoneesia
  • 2 tl sambal oelek -chilitahnaa
  • muutama varsi persiljaa

Valmistusohje

Jaa se kuuteen yhtä suureen osaan ja muotoile pihveiksi.

Grillaa pihvit molemmin puolin ja rouhi pinnalle suolaa. Paloittele herkkusienet lohkoiksi tai viipaleiksi ja grillaa parilapannun päällä käännellen.

Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita joukkoon balsamicoa ja ripaus ruokokidesokeria tai fariinisokeria.

Grillaa hampurilaissämpylät ja levitä alemmille sämpylöille bbq-kastiketta. Nosta päälle pihvi, paistettuja herkkusieniä, marinoituja punasipulirenkaita ja valuta päälle persiljalla höystettyä chilimajoneesia.

Voit halutessasi laittaa täytteeksi tomaattia, salaattia ja cheddarjuustoa.

Nosta kansi päälle ja tarjoa heti.



Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.