McDonald’s paljasti lähivuosien suunnitelmansa: Virvoitusjuomiin tulossa tänä vuonna suuri muutos!

mcdonalds muki juoma
Vaahtomuovista valmistettuja mukeja ei tulla näkemään ketjujen myymälöissä enää tämän vuoden jälkeen. GettyImages

Maailman suurin pikaruokaketju on ilmoittanut vaihtavansa kaikki pakkausmateriaalinsa kierrätettäviin lähivuosien aikana.

Ympäristöjärjestöt ovat jo useamman vuoden ajan yrittäneet saada pikaruokaketju McDonald'sia kiinnittämään enemmän huomiota pakkaustensa ympäristöystävällisyyteen. 

Nyt ketju on päättänyt ryhtyä toimeen ja ilmoittanut muutoksista, jotka se aikoo toteuttaa lähivuosien aikana. Ensimmäinen, virvoitusjuomia koskeva muutos astuu voimaan jo tämän vuoden loppuun mennessä.

Tällä hetkellä vain 10 prosenttia pakkauksista kierrätetään

Pikaruokaravintolaketju McDonald’s on nyt ilmoittanut luopuvansa vaahtomuovisista kupeista ja mukitelineistä tämän vuoden loppuun mennessä. Tilalle ketju tuo ympäristöystävällisempia, kierrätettäviä vaihtoehtoja. 

Mukit eivät ole suinkaan ainoa pakkaus, jonka materiaaliin ketju aikoo jatkossa kiinnittää huomiota. McDonald’s on nimittäin luvannut vaihtaa maailmanlaajuisesti kaikki pakkauksensa kierrätettäviksi vuoteen 2025 mennessä.

Seuraavan seitsemän vuoden aikana ravintolaketju tuleekin tekemään kovasti töitä sen eteen, että kaikki kääreet, kupit ja pakkaukset olisi valmistettu kierrätettävästä tai uusiutuvasta materiaalista.

McDonald’s-ravintoloita on lähes 37 000 eri puolilla maailmaa 120 maassa.

Tällä hetkellä vain noin puolet ketjun käyttämistä pakkauksista on valmistettu kierrätettävistä materiaaleista, ja vain noin kymmenen prosenttia niistä päätyy loppupeleissä kierrätykseen. Päätös ympäristöystävällisiin pakkausmateriaaleihin siirtymisestä voi McDonald’sin mukaan kannustaa myös muita pikaruokaketjuja toimimaan samoin.

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja