1:04

Pikaruokajätti McDonald’s lupaa poistaa hampurilaisistaan kaikki keinotekoiset lisäaineet – yhtä poikkeusta lukuun ottamatta!

McDonald’s on kertonut poistavansa hampurilaisistaan kaikki keinotekoiset väri-ja lisäaineet. Ilmoituksesta huolimatta hampurilaisten väliin lisättäviä suolakurkkuviipaleita tämä uudistus ei koske.

​​​​​​​Miksi hampurilaiset näyttävät erilaiselta ravintolassa kuin mainoskuvissa? Katso vastaus videolta. 

Pikaruokajätti McDonald’s on ylpeänä ilmoittanut, että vastaisuudessa heidän suosituissa burgereissaan ei tulla näkemään lainkaan keinotekoisia lisäaineita.

Vaikka sämpylät, pihvit ja kastikkeet ovatkin vastaisuudessa lisäaineettomia, yksi hampurilaisiin kuuluva olennainen osa luo kuitenkin poikkeuksen – suolakurkkuviipaleet. Ketjun mukaan asiakkaat voivat kuitenkin pyytää hampurilaisensa ilman suolakurkkua.

Muutoksia resepteihin ja pakkausmateriaaleihin

McDonald’s on viime vuosina poistanut asteittain tuotteistaan lisä- ja säilöntäaineita terveystietoisten kuluttajien toiveesta. Muutoksia on tehty myös aterioiden sisältöihin ja pakkausmateriaaleihin.

Esimerkiksi tämän vuoden alussa ketju ilmoitti muuttavansa lastenateriaa terveellisempään suuntaan vähentämällä ateriasta niin kaloreita, rasvaa kuin sokeria. 

Ketju on myös ilmoittanut luopuvansa vaahtomuovisista kupeista ja mukitelineistä tämän vuoden loppuun mennessä. Tilalle ketju kertoo tuovansa ympäristöystävällisempia, kierrätettäviä vaihtoehtoja. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja