Suomen McDonald'seissa tapahtuu tänään historiallinen muutos – "poistuu kaikista ravintoloista"

McDonald's ruoka ateria hampurilainen limu
McDonald's aikoo vähentää muovijätteen määrää Suomessa. Shutterstock

Suomen McDonald’s poistaa pillit kaikista ravintoloidensa saleista tänään 15. elokuuta alkaen. Tavoitteena on vähentää pilleistä aiheutuvaa muovijätteen määrää.

Suomen McDonald’s-ravintoloiden saleissa ei enää jatkossa jaeta pillejä automaattisesti asiakkaiden kylmiin juomiin. Pillitelineet poistuvat kaikista ravintoloista 15. elokuuta. 

– Ensisijaisesti tavoitteenamme on vähentää pillien käyttöä ravintoloissamme, riippumatta siitä ovatko pillit muovisia vai pahvisia, kertoo Suomen McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen.

Britannian ja Irlannin McDonald'seissa vaihdettiin aiemmin muoviset pillit ympäristöystävällisempiin paperipilleihin. Pikaruokaketjun omassa selvityksessä kävi kuitenkin elokuussa ilmi, että uudistu ei mennyt aivan putkeen. Paperiset pillit nimittäin paljastuivat kierrätyskelvottomiksi.

Pillittömyyttä testattiin viidessä ravintolassa

Suomen McDonald’s testasi pillittömyyttä keväällä viidessä ravintolassaan. Asiakkailta saatiin myönteistä palautetta ja pillittömyys päätettiin ottaa käyttöön kaikissa Suomen McDonald’s-ravintoloissa.

– Asiakkaamme ymmärsivät halumme vähentää muovin käyttöä ja ottivat kokeilun hyvin vastaan. Pillien käyttö väheni testiravintoloissa keskimäärin noin 30 prosenttia, sanoo Ryhänen.

Salissa ruokaileva asiakas saa jatkossakin juomaansa pillin pyytämällä. Pillit tulevat mukaan myös kotiinkuljetus- ja autokaistatilauksiin.

McDonald’sin tavoitteena on vaihtaa pakkausmateriaalinsa täysin uusiutuviin, kierrätettäviin tai sertifioituihin materiaaleihin ja kierrättää kaikki pakkausmateriaalit McDonald’s-ravintoloissa globaalisti vuoteen 2025 mennessä. Suomen McDonald’sin käyttämien kuitupakkausten raaka-aine on jo nyt peräisin joko kierrätetystä kuidusta tai sertifioiduista metsistä. Suomessa McDonald’sien myyntipakkauksissa käytetään ainoastaan kierrätettäviä materiaaleja.

Suomessa toimivista pikaruokaketjuista myös esimerkiksi Hesburger on siirtynyt ympäristöystävällisempiin pakkausmateriaaleihin. Hesburgerissa esimerkiksi pillit ovat paperisia, ranskalaiset tarjoillaan biohajoavissa pusseissa ja muoviselta näyttävä läpinäkyvä smoothie-muki on tehty maissitärkkelyksestä. Myös Restelin ravintoloissa on luovuttu muovipilleistä jo toukokuussa 2018. 

Juttua päivitetty 16.8.2019 klo 15.10: Lisätty tieto Restelin ravintoloiden muovipilleistä luopumisesta. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja