Kansainväliset ketjut yhdistävät voimansa – McDonald's ja Starbucks ainutlaatuiseen yhteistyöhön

0:29 Mistä McDonald'sin ranskalaiset tehdään?

McDonald’s ja Starbucks aikovat yhdistää voimansa tuodakseen markkinoille ympäristöystävällisen, kierrätettävistä tai kompostoitavista materiaaleista valmistetun mukin. Sen sijaan, että käytetty kertakäyttömuki päätyisi kaatopaikalle, sille halutaan antaa uusi elämä. 

Pikaruokajätti McDonald’s ja maailmanlaajuinen kahvilaketju Starbucks ovat nyt samassa tiimissä – ainakin kun kyse on kestävistä materiaaleista valmistetun mukin kehittämisestä.

Videolla näytetään, kuinka McDonald'sin ranskalaiset oikein valmistetaan. 

Tiistaina McDonald’s julkaisi lehdistötiedotteen, jossa se kertoi ryhtyneensä ainutlaatuiseen yhteistyöhön kahvilaketjun ja Closed Loop Partners -yrityksen kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on työskennellä yhä painokkaammin kertakäyttömuovin ja muovipakkausten vähentämiseksi. Tällä hetkellä kaatopaikoille päätyy vuosittain noin 600 miljardia kertakäytökuppia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Yhteistyö on merkittävä, sillä McDonald’s ja Starbucks ovat kaksi maailman kolmesta suosituimmasta ravintolaketjusta. Yhteistyön tuloksena kaatopaikoille päätyvät jätemäärät saattavat vähentyä huomattavasti.

Kertakäyttömukit alan suurimpia haasteita

Yritykset ovatkin nyt pyytäneet innovaattoreita, yrittäjiä, teollisuusasiantuntijoita ja kierrättäjiä esittelemään heille ideoitaan kierrätettävistä tai kompostoitavista kupeista "seuraavan sukupolven tähden". Mukin kehittelemiseksi on varattu 10 miljoonan dollaria.

Vaikka tavoitteena on keksiä vaihtoehtoja niin kansille kuin pilleille, liikkeelle lähdetään kuitenkin kylmille ja kuumille juomille tarkoitetuista kupeista, sillä ne ovat tällä hetkellä alan suurimpia haasteita. 

Yhteistyöilmoitus tuli vain hetki sen jälkeen, kun yritykset kertoivat omista tavoitteistaan. Starbucks kertoi vastikään tavoitteistaan luopua pillien käytöstä ja siirtyä vähitellen käyttämään ainoastaan kierrätettäviä materiaaleja. Myös McDonald’s on kertonut vastaavanlaisista tavoitteista.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja