Uskomattoman simppeli arkiruoka! Supermaukas kastike valmistuu pastan kypsyessä

salamipasta/sivumaku
Salamipasta on täynnä tuhtia makua ja täyttöä ilman mättöä, Sivumaku-blogissa kerrotaan. Jani Kinnunen/Sivumaku

Syksyisen illan kruunaava maukas ja täyttävä pasta syntyy jopa vartissa, Sivumaku-bloggari lupaa.

Salamista, pavuista ja tomaateista syntyy hetkessä lämmittävä pasta-annos, joka tyydyttää makunystyröitä ja vie taatusti nälän.

– Tuli tehtyä niin simppeli ja herkullinen salamipasta, että ilosanomaa on hyvä jakaa eteenpäin. Kastike valmistuu nippanappa pastan keittoaikana, joten voidaan puhua myös pikaruoasta, Jani Kinnunen kirjoittaa Sivumaku-blogissaan.

Kun aterian kylkeen lisätään lasillinen keskitäyteläistä punaviiniä, syksyinen ilta on kruunattu, mies lisää.

Valkopavuilla sävyä, runsautta ja rakennetta

Ruokaa saa helposti muokattua juuri omaan makumaailmaan sopivaksi esimerkiksi valitsemalla tulisemman tai yrttisemmän salamin.

Kinnusen mukaan kastikkeeseen voi käyttää myös erilaisia yrttejä ja säätää tällä tavalla makumaailmaa mieleisekseen.

– Valkopavut antavat pastaan sävyä, runsautta ja rakennetta ja ehkä hitusen terveellisyyttäkin. Mikäli papuja ei tule liiemmin syötyä, toimii tällainen kastike loistavasti totutteluun, Kinnunen kertoo.

Herkullisen pikapastan reseptin löydät Sivumaku-blogista.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja