Uskomattoman simppeli arkiruoka! Supermaukas kastike valmistuu pastan kypsyessä

salamipasta/sivumaku
Salamipasta on täynnä tuhtia makua ja täyttöä ilman mättöä, Sivumaku-blogissa kerrotaan. Jani Kinnunen/Sivumaku

Syksyisen illan kruunaava maukas ja täyttävä pasta syntyy jopa vartissa, Sivumaku-bloggari lupaa.

Salamista, pavuista ja tomaateista syntyy hetkessä lämmittävä pasta-annos, joka tyydyttää makunystyröitä ja vie taatusti nälän.

– Tuli tehtyä niin simppeli ja herkullinen salamipasta, että ilosanomaa on hyvä jakaa eteenpäin. Kastike valmistuu nippanappa pastan keittoaikana, joten voidaan puhua myös pikaruoasta, Jani Kinnunen kirjoittaa Sivumaku-blogissaan.

Kun aterian kylkeen lisätään lasillinen keskitäyteläistä punaviiniä, syksyinen ilta on kruunattu, mies lisää.

Valkopavuilla sävyä, runsautta ja rakennetta

Ruokaa saa helposti muokattua juuri omaan makumaailmaan sopivaksi esimerkiksi valitsemalla tulisemman tai yrttisemmän salamin.

Kinnusen mukaan kastikkeeseen voi käyttää myös erilaisia yrttejä ja säätää tällä tavalla makumaailmaa mieleisekseen.

– Valkopavut antavat pastaan sävyä, runsautta ja rakennetta ja ehkä hitusen terveellisyyttäkin. Mikäli papuja ei tule liiemmin syötyä, toimii tällainen kastike loistavasti totutteluun, Kinnunen kertoo.

Herkullisen pikapastan reseptin löydät Sivumaku-blogista.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!