Hittipiirakasta entistä parempaa! Testaa maisemakahvilan mustikkapiirakka

Maisemakahvilan mustikkapiirakka mustikat
Shutterstock/MTV

Nyt leivotaan parasta mustikkapiirakkaa!

Mustikat alkavat olla jo monin paikoin kypsiä ja lähiviikkoina ne kypsyvät myös aivan pohjoisimmassa Suomessakin. 

Kerroimme aiemmin, että Suomessa on kehitetty nyt myös maailman ensimmäinen kuluttajien käyttöön tarkoitettu sovellus, joka näyttää mustikoiden todennäköisimmät ja parhaat esiintymisalueet maastokartalla.

Muista tämä mustikassa!

– Ihmisten pihapiiriin ei saa marjoja mennä etsimään. Hyvä nyrkkisääntö on, että metsä tulisi jättää mahdollisimman koskemattomaan kuntoon. Esimerkiksi puun oksien tahallinen katkominen ja saunavihdan tekeminen marjaretken ohella ei jokaisenoikeuksiin kuulu, MTK:n asiantuntija Heidi Siivonen muistuttaa.

Mitä mustikoista sitten tekisi? No tietysti täydellistä piirakkaa! Suosituin piirakkaohjeemme, Maisemakahvilan raparperipiirakka, taipuu myös mustikkaversioksi. 

Maisemakahvilan mustikkapiirakka

Suosittua Maisemakahvilan piirakkaa voi helposti varioida ja nyt mustikkasadon kypsyessä kannattaa hittireseptiä ehdottomasti kokeilla metsän sinisistä herkkupalleroista.

– Piirakan voi tehdä mistä marjoista tahansa, tai vaikka omenoista, Maisemakahvilan raparperipiirakan äitinä tunnettu Katariina Pylsy vinkkasi aiemmin MTV:lle.

Mustikkapiirakan mausteeksi kannattaa kokeilla esimerkiksi kardemummaa. 

Testaa resepti: Maisemakahvilan piirakka

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!