Joissain amerikkalaisravintoloissa on otettu käyttöön niin sanottu koronalisä. Ravintolalaskuihin lisätään nyt pieni lisäsumma, koska koronakriisi on nostanut raaka-aineiden hintoja Yhdysvalloissa. Kaikki eivät kuitenkaan ole ratkaisuun tyytyväisiä, kertoo NBC:n Today.com.
Videolla kerrotaan, mikä on tämänhetkinen tilanne Suomen ravintoloiden avautumisen suhteen.
Koronakriisi on vaikuttanut ravintola-alaan suuresti maailmanlaajuisesti. Kerroimme viime viikolla, että esimerkiksi maailman parhaaksikin valittu newyorkilainen Michelin-ravintola ei välttämättä enää avaa oviaan poikkeusajan jälkeen. Suomessa sen sijaan kiistellään edelleen ravintola-alan tuista ja ravintoloiden asteittaisesta avaamisesta.
Yhdysvalloissa joissain osavaltioissa ravintolat ovat jo avautuneet uusien turvallisuus- ja hygieniasäännösten kera, mutta toiminta on vielä kaukana normaalista. Maailmanlaajuinen koronakriisi on vaikuttanut myös raaka-aineiden saatavuuteen ja hintoihin. Niinpä osa ravintoloista on ottanut käyttöön laskutuksessa niin sanotun covid-19-lisän. Näin on toiminut esimerkiksi Missourissa sijaitseva Kiko Japanese Steakhouse & Sushi Lounge. Koronalisä ei kuitenkaan ole miellyttänyt kaikkia, vaan siitä on käyty kiivaita keskusteluja sosiaalisessa mediassa.