Makkaraklubin puheenjohtaja syöpäkohusta: ”En suhtautuisi asiaan kovin huolestuneesti”
Suomalaisen Makkaraklubi ry:n puheenjohtaja Kari Kukka kommentoi Makuja.fi:lle WHO:n listausta syöpää aiheuttavista tuotteista, joihin myös makkara lukeutuu.
Maailman terveysjärjestö WHO on luokitellemassa prosessoidut lihat suolistosyövälle altistaviksi. Makkaraklubin puheenjohtaja Kari Kukan mukaan asiasta ei tulisi olla liian huolestunut.
Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan kypsää punaista lihaa ja lihavalmisteita tulisi syödä korkeintaan 500 grammaa viikossa.
– En suhtautuisi asiaan kovin huolestuneesti. En näe, että syöpää aiheuttavista seikoista huolestuttavin olisi makkara, Kukka kommentoi.
Makkara-asiantuntija muistuttaa tasapainosta
Jos kysymys olisi raa’asta lihasta, Kukka ymmärtäisi asian paremmin. Lihavalmisteissa ja makkarassa on Kukan mukaan vaihtelevasti lihaa.
– Asiaan voisi suhtautua vaikka sillä tavalla, että syö joka toinen päivä lihamakkaraa ja joka toinen päivä vähemmän lihapitoista makkaraa. Tällöin tasapaino pysyisi yllä, Kukka kertoo.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje