Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Makkaraklubin puheenjohtaja syöpäkohusta: ”En suhtautuisi asiaan kovin huolestuneesti”

WHO on nostamassa makkaran tupakan rinnalle syöpää aiheuttavana tuotteena.
WHO on nostamassa makkaran tupakan rinnalle syöpää aiheuttavana tuotteena.Shutterstock
Julkaistu 27.10.2015 09:55

Janiko Kemppi

janiko.kemppi@mtv.fi

Suomalaisen Makkaraklubi ry:n puheenjohtaja Kari Kukka kommentoi Makuja.fi:lle WHO:n listausta syöpää aiheuttavista tuotteista, joihin myös makkara lukeutuu.

Maailman terveysjärjestö WHO on luokitellemassa prosessoidut lihat suolistosyövälle altistaviksi. Makkaraklubin puheenjohtaja Kari Kukan mukaan asiasta ei tulisi olla liian huolestunut.

Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan kypsää punaista lihaa ja lihavalmisteita tulisi syödä korkeintaan 500 grammaa viikossa.

– En suhtautuisi asiaan kovin huolestuneesti. En näe, että syöpää aiheuttavista seikoista huolestuttavin olisi makkara, Kukka kommentoi.

Makkara-asiantuntija muistuttaa tasapainosta

Jos kysymys olisi raa’asta lihasta, Kukka ymmärtäisi asian paremmin. Lihavalmisteissa ja makkarassa on Kukan mukaan vaihtelevasti lihaa.

– Asiaan voisi suhtautua vaikka sillä tavalla, että syö joka toinen päivä lihamakkaraa ja joka toinen päivä vähemmän lihapitoista makkaraa. Tällöin tasapaino pysyisi yllä, Kukka kertoo.

Lisää aiheesta:

Jopa neljäsosa ruokakauppalaskusta menee "sattumiin" – kannattaisi vähentää, sanoo professoriRavitsemusasiantuntija huolissaan suomalaisten kasvisten syönnistä: ”Heijastuu koko kehon hyvinvointiin”Lihakohun mittasuhteet kohdilleen: Makkara ei yhtä vaarallista kuin tupakointiAsiantuntija harmistui lihakohusta: Makkaroissa on erojaHanna Partanen kommentoi lihakohua: "Vaarat on tiedostettu"Syöpäkohun vaikutukset syynissä: Makkaran myyntiin hetkellinen piikki?
MakkaraMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Makkara
  • 9.10.07:52
    Kasvisruoka

    EU: Kasvismakkara ei saa enää olla makkara eikä kasvispihvi pihvi

  • 17.9.13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 3.7.09:53
    Takaisinvedot

    Atrian grillimakkaraa vedetään myynnistä – voi aiheuttaa oireita

  • 25.6.17:28
    Ruoka

    Kuinka kauan avattu makkarapaketti säilyy?

  • 23.6.17:32
    Ruoka

    Näin grillimakkaran saa säilymään jopa kuukausia