Syöpäkohun vaikutukset syynissä: Makkaran myyntiin hetkellinen piikki?

Makkara
Makkaran myynti saataa hetkellisesti hidastua. Lehtikuva

WHO:n tuoreen listauksen mukaan makkara kuulunee tupakan rinnalle syöpää aiheuttavana tuotteena. Tämä saattaa vaikuttaa makkaran myyntiin piikkinä alaspäin.

Suomalaisen Makkaraklubin puheenjohtaja Kari Kukka uskoo, että WHO:n listauksen aiheuttama syöpäkohu saattaa näkyä makkaran myynnissä hetkellisenä, huomattavana laskuna.

"En hämmästyisi, jos makkaran myyntiin tulisi hetkellinen piikki alaspäin"

Makkaraklubi ry:n puheenjohtaja Kari Kukan mukaan aiheen ympärillä pyörivä kohu saattaa aiheuttaa makkaroiden myyntiin.

Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan kypsää punaista lihaa ja lihavalmisteita tulisi syödä korkeintaan 500 grammaa viikossa.

– Itse asiassa en hämmästyisi, jos makkaran myyntiin tulisi hetkellinen piikki alaspäin, kun ihmiset alkavat miettiä asiaa.

Kukan mukaan makkaran suosio ei kuitenkaan kärsi pitkällä tähtäimellä.

– En usko, että makkaran suosio muuttuu pysyvästi, kun makkara kuitenkin kuuluu tällaiseen suomalaiseen perusarvoon, eli makkaraa kuuluu silloin tällöin syödä, Kukka sanoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja