WHO:n tuoreen listauksen mukaan makkara kuulunee tupakan rinnalle syöpää aiheuttavana tuotteena. Tämä saattaa vaikuttaa makkaran myyntiin piikkinä alaspäin.
Suomalaisen Makkaraklubin puheenjohtaja Kari Kukka uskoo, että WHO:n listauksen aiheuttama syöpäkohu saattaa näkyä makkaran myynnissä hetkellisenä, huomattavana laskuna.
"En hämmästyisi, jos makkaran myyntiin tulisi hetkellinen piikki alaspäin"
Makkaraklubi ry:n puheenjohtaja Kari Kukan mukaan aiheen ympärillä pyörivä kohu saattaa aiheuttaa makkaroiden myyntiin.
Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan kypsää punaista lihaa ja lihavalmisteita tulisi syödä korkeintaan 500 grammaa viikossa.
– Itse asiassa en hämmästyisi, jos makkaran myyntiin tulisi hetkellinen piikki alaspäin, kun ihmiset alkavat miettiä asiaa.
Kukan mukaan makkaran suosio ei kuitenkaan kärsi pitkällä tähtäimellä.
– En usko, että makkaran suosio muuttuu pysyvästi, kun makkara kuitenkin kuuluu tällaiseen suomalaiseen perusarvoon, eli makkaraa kuuluu silloin tällöin syödä, Kukka sanoo.