Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Syöpäkohun vaikutukset syynissä: Makkaran myyntiin hetkellinen piikki?

Makkaran myynti saataa hetkellisesti hidastua.
Makkaran myynti saataa hetkellisesti hidastua.Lehtikuva
Julkaistu 27.10.2015 11:30

Janiko Kemppi

janiko.kemppi@mtv.fi

WHO:n tuoreen listauksen mukaan makkara kuulunee tupakan rinnalle syöpää aiheuttavana tuotteena. Tämä saattaa vaikuttaa makkaran myyntiin piikkinä alaspäin.

Suomalaisen Makkaraklubin puheenjohtaja Kari Kukka uskoo, että WHO:n listauksen aiheuttama syöpäkohu saattaa näkyä makkaran myynnissä hetkellisenä, huomattavana laskuna.

"En hämmästyisi, jos makkaran myyntiin tulisi hetkellinen piikki alaspäin"

Makkaraklubi ry:n puheenjohtaja Kari Kukan mukaan aiheen ympärillä pyörivä kohu saattaa aiheuttaa makkaroiden myyntiin.

Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan kypsää punaista lihaa ja lihavalmisteita tulisi syödä korkeintaan 500 grammaa viikossa.

– Itse asiassa en hämmästyisi, jos makkaran myyntiin tulisi hetkellinen piikki alaspäin, kun ihmiset alkavat miettiä asiaa.

Kukan mukaan makkaran suosio ei kuitenkaan kärsi pitkällä tähtäimellä.

– En usko, että makkaran suosio muuttuu pysyvästi, kun makkara kuitenkin kuuluu tällaiseen suomalaiseen perusarvoon, eli makkaraa kuuluu silloin tällöin syödä, Kukka sanoo.

Lisää aiheesta:

Jopa neljäsosa ruokakauppalaskusta menee "sattumiin" – kannattaisi vähentää, sanoo professoriNämä tuotteet maistuvat suomalaisille kesähelteillä – yksi grillitrendi ylitse muiden: "Kasvaa kuusinkertaisesti tällä hetkellä"Lihakohun mittasuhteet kohdilleen: Makkara ei yhtä vaarallista kuin tupakointiAsiantuntija harmistui lihakohusta: Makkaroissa on erojaHanna Partanen kommentoi lihakohua: "Vaarat on tiedostettu"Makkaraklubin puheenjohtaja syöpäkohusta: ”En suhtautuisi asiaan kovin huolestuneesti”
MakkaraMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Makkara
  • 9.10.07:52
    Kasvisruoka

    EU: Kasvismakkara ei saa enää olla makkara eikä kasvispihvi pihvi

  • 17.9.13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 3.7.09:53
    Takaisinvedot

    Atrian grillimakkaraa vedetään myynnistä – voi aiheuttaa oireita

  • 25.6.17:28
    Ruoka

    Kuinka kauan avattu makkarapaketti säilyy?

  • 23.6.17:32
    Ruoka

    Näin grillimakkaran saa säilymään jopa kuukausia