Maailman isoin perunaoletettu joutuu DNA-testiin – "Luulevatko he, että olen geneettisesti muunnellut sitä?"

0:48 Ei kaunis, mutta ainakin iso! Doug-perunalla on painoa noin 8 kiloa
Katso videolta, miltä Dug-peruna näyttää.

Kansainvälisen uutiskynnyksen ylittänyt jättipottu joutuu tarkkaan syyniin, kun Guinness Worlds Records selvittää, onko mullasta kaivettu ilmestys todella oikea peruna.

Uudesta-Seelannista viime elokuussa löytynyt lähes 8 kiloa painava peruna ei välttämättä olekaan maailman suurin peruna. Itse asiassa paikallisen pariskunnan puutarhastaan kaivama massiivinen ilmestys ei välttämättä ole peruna laisinkaan.

Aluksi perunaoletettua kutsuttiin medioissa nimellä Doug, mutta sittemmin nimi on lyhentynyt muotoon Dug. Ennätyksiä kokoava Guinness World Records haluaa ennen tittelin myöntämistä tehdä Dugille DNA-testin. Dug onkin lähetetty Skotlantiin, jossa tarkoitus on selvittää, onko se oikeasti pottu.

– Luulevatko he, että olen geneettisesti muunnellut sitä? Tämä on ollut tunteiden vuoristorataa, toistaiseksi todentamattoman perunan pihaltaan vaimonsa kanssa löytänyt Colin Craig-Brown sanoo uusiseelantilaisen Stuff-uutissivuston mukaan.

Todistelu tuntuu miehestä lannistavalta, mutta hän haluaa todistaa epäilyt vääriksi. Tällä hetkellä maailman suurimman potun titteli on vain vajaa viisikiloisella laiheliinilla.

Dugin paino alkoi laskea

Dug painoi löytöhetkellä 7,8 kiloa, mutta kaivamisessa käytetyn talikon iskut saivat sen menettämään nesteitä ja painoa. Esittelykierroksen jälkeen massiivinen ilmestys kääräistiin parin muovipussin sisään ja pistettiin pakastimeen. Colinin mukaan Dug painoi viime punnituksella 7 kiloa.

Tulevaisuudessa Dug saattaa saada uuden muodon vodkana. Colin on myös miettinyt kloonaavansa mukulan, jotta hän ja muut voisivat nauttia kuuluisuuden seurasta pidempään.

Colin on selvästi vakuuttunut, että Dug on oikea peruna. Mies aavistelee, että kyseessä on Moonlight-lajin pottu, jonka mukulat voivat kasvaa todella suuriksi. Dugin perimmäinen luonne selvinnee lähitulevaisuudessa.

3:56

Lähteet: Stuff, Mirror

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja