Pariskunnan pihasta löytyi luonnon muhkea yllätys – Doug-perunalla on painoa liki 8 kiloa

Ei kaunis, mutta ainakin iso! Doug-perunalla on painoa noin 8 kiloa 0:48 Ei kaunis, mutta ainakin iso! Doug-perunalla on painoa noin 8 kiloa
Ei kaunis, mutta ainakin iso! Doug-perunalla on painoa noin 8 kiloa

Doug-peruna painaa käsittämättömät kahdeksan kiloa.

Uusiseelantilainen peruna saattaa napata itselleen maailman suurimman potaatin kruunun. Colin ja Donna Craig-Brown olivat kitkemässä puutarhaansa, kun he löysivät suorastaan massiivisen perunan, kertoo uutistoimisto AP.

Kaivoi esiin "sienen" ja päätti maistaa – olikin peruna

Osuttuaan johonkin suureen maan sisällä pari alkoi kaivaa. Colin oletti, että kyseessä on jonkinlainen sieni; kaivettuaan melkoisen möhkäleen esiin maan sisältä mies päätyi maistamaan hieman sen kuorta. Yllättävää kyllä, kyseessä olikin peruna.

– Emme voineet uskoa sitä. Se oli valtava, Donna kuvailee.

Möhkäleellä painoa lähes 8 kiloa: "Luonnon kiva pikku yllätys"

Pari nimesi perunan Dougiksi. Donnan mukaan Doug ei ole kaunis, mutta ainakin se on iso: painoa Dougilla oli pariskunnan omaan vaa'an mukaan käsittämättömät 7,9 kiloa. Paikallisessa kaupassa sen paino asettui 7,8 kiloon.

Puutarhavinkkejä Craig-Browneilla ei ole antaa – he nimittäin eivät olleet kylväneet pihaansa perunaa.

– Se on mysteeri. Se on luonnon kiva pikku yllätys, Colin sanoo.

Jättipottu on jo julkkis naapurustossaan

Jättiperunasta on tullut alueella pienoinen nähtävyys. Colin rakensi jopa pienet kärryt, joissa Dougia voi vetää.

– Panimme sen "päähän" hatun. Pistimme sen Facebookiin, se käy kävelyllä, ottaa aurinkoa. Se on pientä hauskanpitoa, Colin kuvaa.

– On uskomatonta, mikä kaikki ihmisiä viihdyttääkin.

Doug asuu nyt pakastimessa – saattaa päätyä viinaksi

Guinnessin ennätyskirjan suurimman potun titteliä pitää hallussaan "vain" viisikiloinen peruna. Dougille haetaankin maailman suurimman titteliä.

Kiire saattaa tosin tulla, sillä ilmaannuttuaan maan povesta Doug alkoi sekä kuivahtaa, keventyä että kasvaa hometta. Nyt jättiperuna onkin sijoitettu pakastimeen.

Colinin haaveena on tehdä Dougista vodkaa.

Lähteet: CNN, Apnews.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.