Maailman suurimman perunaoletetun DNA-testien tulokset järkyttävät omistajaa: "Tämä osoittautuikin 'kalkkunaksi'"

Ei kaunis, mutta ainakin iso! Doug-perunalla on painoa noin 8 kiloa 0:48 Ei kaunis, mutta ainakin iso! Doug-perunalla on painoa noin 8 kiloa
Katso video: Saammeko esitellä, perunaoletettu Doug! Tällä järkäleellä on painoa lähes 8 kiloa.

Uusiseelantilainen perunaoletettu ei pääsekään Guinnesin ennätystenkirjaan.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin marraskuussa 2011 kansainvälisen uutiskynnyksen ylittäneestä, uusiseelantilaisesta jättipotusta. Colin ja Donna Graig-Brown kaivoivat omasta puutarhastaan viime elokuussa lähes kahdeksan kiloa painavan möhkäleen, jonka uskoivat olevan maailman suurin peruna. Aluksi perunaoletettua kutsuttiin medioissa nimellä Doug, mutta sittemmin nimi on lyhentynyt muotoon Dug.

Pariskunnan tavoitteena oli saada perunaoletettu Dug Guinnessin ennätyskirjaan, mutta ennätyksiä kokoava Guinness World Records ilmoitti vaativansa DNA-testiä. Tutkimuksen tarkoituksena oli varmistaa, että Dug todella on peruna. Testejä varten Dug lähetettiin Skotlantiin.

Perunaoletettu paljastui eräänlaiseksi kurpitsaksi

Nyt kansainvälisissä medioissa kerrotaan DNA-testitulosten tulleen ja Colinin ja Donnan pettymykseksi perunaoletettu ei olekaan peruna. Skotlantilaisasiantuntijoiden mukaan DNA-testi paljasti möhkäleen eräänlaiseksi kurpitsaksi, mikä selittääkin sen kokoa.

Näin ollen Dugia ei hyväksytty Guinnessin ennätystenkirjaan.

Perunanomistajasta kurpitsanomistajaksi lennossa vaihtunut Colin kertoo Mirror-lehdelle olevansa pettynyt ja hieman järkyttynyt.

– Tämä on ollut yhtä perunaista vuoristorataa. Hyppäsimme kyytiin silmät kirkkaina ja vauhdista nauttien, mutta tämä oli viimeinen käänne.

Colin kuvaili perunaoletettua aiemmin “iloiseksi luonnonoikuksi”.  

– Se on hirveän näköinen olento. Vain oma äiti voisi rakastaa tällaista asiaa.

Colin uskoi vaimonsa kanssa, että Dug olisi voinut vielä kasvaa parikin vuotta, jos se olisi jätetty maahan. Pariskunnan odottaessa DNA-tuloksia he rakensivat perunaoletettua varten pienet kärryt, joita vetivät ympäri kaupunkia ja esittelivät ylpeydenaihettaan.

Ikävä käänne ei kuitenkaan lannistanut – tavoitteena edelleen maailman suurin peruna

"Jos se vaakkuu niin kuin ankka, ui niin kuin ankka ja sillä on höyhenet, niin sen täytyy olla ankka. Mutta ei, tämä osoittautuikin 'kalkkunaksi'", möhkäleen omistaja Colin toteaa vertauskuvallisesti.

Colin kertoo yrittäneensä ymmärtää, miten sekaannus on voinut tapahtua. Colin epäilee ainoaksi järkeväksi selitykseksi, että hänen ostamansa taimi olisi erehdyksessä ollut jonkinlainen kurpitsan ja kurkun risteytys. Hämmentävää kuitenkin on, että 7,9 kiloa painava Dug näytti ja maistui perunalta.

– Jos se vaakkuu niin kuin ankka, ui niin kuin ankka ja sillä on höyhenet, niin sen täytyy olla ankka. Mutta ei, tämä osoittautuikin "kalkkunaksi", Colin toteaa.

Mies ei kuitenkaan ole lopullisesti lannistunut, vaan tapaus on saanut hänet inspiroitumaan. Colinin tavoitteena on nyt kasvattaa oikeasti maailman suurin peruna. Tällä hetkellä ennätystä hallitsee vuonna 2011 Isosta-Britanniasta löydetty viiden kilon pottu.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.