1:18

KP: Näin isoa perunaa et ole ennen nähnyt! Kimmon 1,2 kiloa painava pottu rikkoi Suomen ennätyksen

Mäkelän tilalla Himangalla kasvanut yli 1,2-kiloinen peruna rikkoi Suomen ennätyksen, kertoo Keskipohjanmaa

Poimi videolta suositun arkiruoan, perunamuusin resepti.

Viime viikolla Mäkelän perunatilalla koettiin epäuskoisia hetkiä, kun pellosta nousi valtava, moninkertaisesti tavallista ruokaperunaa kookkaampi yksilö. Punnituksessa perunan painoksi saatiin huikeat 1,216 kiloa. 

Perunatilaa pyörittävä Kimmo Mäkelä toimitti kuvan perunasta ja sen punnitushetkestä Suomen Jättikasviyhdistykselle, joka vahvisti perunan olevan sen verran painava, että se rikkoo edellisen Suomen ennätyksen.

Jos kuva ei näy, vot katsoa sen täältä.

Huomenna lauantaina peruna osallistuu Mäntsälässä järjestettäviin jättikasvien SM-kilpailuihin. 

Luvassa kenties pitkä pätkä lohkoperunoita

Suomen Jättikasviyhdistyksen punnitus- ja mittausssäännöt pohjautuvat kansainsvälisiin EGVGA:n (European Giant Vegetable Growers Association) kilpailusääntöihin. 

Perunan kohdalla säännöt ovat seuraavat: Perunan on oltava puhdas, kuiva ja hyväkuntoinen eikä siinä saa olla mätiä kohtia. Vartta/kantaa saa olla mukana korkeintaan 2,5 senttiä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Yhdistys on luvannut lähettää perunan takaisin Himangalle kisojen jälkeen. Mäkelä ei vielä osaa sanoa, mitä perunalle aiotaan oikein tehdä.

– Siitähän tekisi kyllä aika pitkän pätkän lohkoperunoita! Mäkelä toteaa lehdelle. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja