KP: Näin isoa perunaa et ole ennen nähnyt! Kimmon 1,2 kiloa painava pottu rikkoi Suomen ennätyksen

peruna
Shutterstock

Mäkelän tilalla Himangalla kasvanut yli 1,2-kiloinen peruna rikkoi Suomen ennätyksen, kertoo Keskipohjanmaa

Poimi videolta suositun arkiruoan, perunamuusin resepti.

Viime viikolla Mäkelän perunatilalla koettiin epäuskoisia hetkiä, kun pellosta nousi valtava, moninkertaisesti tavallista ruokaperunaa kookkaampi yksilö. Punnituksessa perunan painoksi saatiin huikeat 1,216 kiloa. 

Perunatilaa pyörittävä Kimmo Mäkelä toimitti kuvan perunasta ja sen punnitushetkestä Suomen Jättikasviyhdistykselle, joka vahvisti perunan olevan sen verran painava, että se rikkoo edellisen Suomen ennätyksen.

Jos kuva ei näy, vot katsoa sen täältä.

Huomenna lauantaina peruna osallistuu Mäntsälässä järjestettäviin jättikasvien SM-kilpailuihin. 

Luvassa kenties pitkä pätkä lohkoperunoita

Suomen Jättikasviyhdistyksen punnitus- ja mittausssäännöt pohjautuvat kansainsvälisiin EGVGA:n (European Giant Vegetable Growers Association) kilpailusääntöihin. 

Perunan kohdalla säännöt ovat seuraavat: Perunan on oltava puhdas, kuiva ja hyväkuntoinen eikä siinä saa olla mätiä kohtia. Vartta/kantaa saa olla mukana korkeintaan 2,5 senttiä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Yhdistys on luvannut lähettää perunan takaisin Himangalle kisojen jälkeen. Mäkelä ei vielä osaa sanoa, mitä perunalle aiotaan oikein tehdä.

– Siitähän tekisi kyllä aika pitkän pätkän lohkoperunoita! Mäkelä toteaa lehdelle. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!