Keittiömestari ja ravintoloitsija Kari Aihinen ja Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi kertoivat MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa tiistaina suomalaisravintoloiden tilanteesta tällä hetkellä.
Kerroimme jo viime viikolla, miten koronavirusepidemia vaikuttaa myös suomalaisessa ravintolakentässä. Keittiömestari ja ravintoloitsija Sasu Laukkonen kommentoi viime perjantaina MTV:lle, että koronatilanne alkaa näkyä jo varmasti jokaisessa ravintolassa Suomessa jollain tavalla. Kun hallitus sitten maanantaina ilmoitti valmiuslaista, merkitsi se monelle ravintolalle sitä, että viimeisetkin asiakkaat kaikkosivat paikalta.
"Kun tulee tällainen superkatastrofipommi ja näkee, miten henkilökunta sinun edessäsi luhistuu..."
Keittiömestari ja ravintoloitsija Kari Aihinen ehti juuri viime viikolla avata uuden Version-ravintolansa Helsinkiin ja totesikin nyt MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa koronakriisin iskeneen pahimpaan saumaan ikinä.
– Olen suoraan tulossa Turun Roster-ravintolastani. Olemme päättäneet, että ravintola menee kiinni ja henkilökunta lomautetaan. Ei voida tehdä tappiota tappion perään. Ei voi muuta, Aihinen totesi vakavana.
Aihisen mukaan asian kertominen henkilökunnalle oli valtavan raskas asia.