Mitä eroa on lampaalla ja karitsalla, ja miten ero ilmenee lihaa kokatessa?
Pääsiäinen lähestyy ja moni suunnittelee jo juhlapöydän antimia. Pääsiäinen onkin joulun ohella yksi suurimmista ruokajuhlistamme.
Pääsiäisen parhaat reseptit löydät Makuja-reseptipankista.
Perinteisiin pääsiäisruokiin lukeutuvat meillä muun muassa mämmi, pasha ja lammas. Pääsiäislampaalla on pitkä historia ja lammaspaistia on K-ruoka-sivuston mukaan tiettävästi syöty osana pääsiäisateriaa jo 600-luvulla. Perinteellä on kristilliset juuret. Suomessa pääsiäislammasta on syöty yleisesti vasta 1900-luvulla.
Lue myös: Supermehevää lihaa pääsiäiseksi: Parhaat pääsiäislammas- ja karitsaohjeet
Suosittuihin pääsiäisresepteihin kuuluvat muun muassa lammaspaisti, lampaanfilee, karitsanpotka, karitsankare ja lampaanviulu. Ruokakauppojen lihatiskeillä on tarjolla monipuolisesti eri ruhonosia, eikä kaikille ole täysin itsestäänselviä niiden erot.
Mitä eroa on lampaan- ja karitsanlihalla?
Karitsa ja lammas ovat sama eläin. Lihakeskusliitto kertoo, että nimitysten ero perustuu eläimen ikään. Karitsasta tulee lammas, kun se täyttää vuoden.

