Parasta pääsiäislammasta! Vältä moka pakastetun lihan kanssa: "Muuten voi tulla kuivaa lihaa"

Keittiömestarin vinkeillä maukasta karitsaa pääsiäispöytään 8:31 Keittiömestarin vinkeillä maukasta karitsaa pääsiäispöytään
KATSO VIDEO: Keittiömestarin vinkit pääsiäislampaan ja -karitsan valmistamiseen.

Miten tehdään mahdollisimman mehukasta pääsiäislammasta tai -karitsaa? Huippuravintolan keittiömestari kertoi vinkit.

Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla aiemmin kerroimme, monen suomalaisen pääsiäispöytään kuuluu edelleen olennaisena osana lampaanliha. S-ryhmän myyntidatan perusteella jopa puolet koko vuoden lampaanlihan myynnistä tehdään pääsiäisen ympärillä. 

Mutta miten pääsiäislampaasta tai -karitsasta sitten saa valmistettua mahdollisimman hyvää? Mitä ruhonosaa kannattaa valita? 

Finnjävelin keittiömestari Mikael von Lüders antoi Huomenta Suomessa torstaina vinkit pääsiäisruokien valmistamiseen. Jos käyttää pakastettua lampaanlihaa, kannattaa sen valmistuksessa ottaa huomioon muutama seikka. 

– Muuten voi tulla kuivaa lihaa, von Lüders totesi.

Nappaa videolta keittiömestarin vinkit pääsiäislampaan ja -karitsan valmistamiseen!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!