Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parasta pääsiäislammasta! Vältä moka pakastetun lihan kanssa: "Muuten voi tulla kuivaa lihaa"

8:31Keittiömestarin vinkeillä maukasta karitsaa pääsiäispöytäänKATSO VIDEO: Keittiömestarin vinkit pääsiäislampaan ja -karitsan valmistamiseen.
Julkaistu 28.03.2024 17:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Miten tehdään mahdollisimman mehukasta pääsiäislammasta tai -karitsaa? Huippuravintolan keittiömestari kertoi vinkit.

Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla aiemmin kerroimme, monen suomalaisen pääsiäispöytään kuuluu edelleen olennaisena osana lampaanliha. S-ryhmän myyntidatan perusteella jopa puolet koko vuoden lampaanlihan myynnistä tehdään pääsiäisen ympärillä. 

Mutta miten pääsiäislampaasta tai -karitsasta sitten saa valmistettua mahdollisimman hyvää? Mitä ruhonosaa kannattaa valita? 

Lue myös: Lammasta vai karitsaa kaupasta? Tämä on lihojen todellinen ero

Finnjävelin keittiömestari Mikael von Lüders antoi Huomenta Suomessa torstaina vinkit pääsiäisruokien valmistamiseen. Jos käyttää pakastettua lampaanlihaa, kannattaa sen valmistuksessa ottaa huomioon muutama seikka. 

– Muuten voi tulla kuivaa lihaa, von Lüders totesi.

Nappaa videolta keittiömestarin vinkit pääsiäislampaan ja -karitsan valmistamiseen!

Lue myös: Supermehevää lihaa pääsiäiseksi: Parhaat pääsiäislammas- ja karitsaohjeet

Lisää aiheesta:

Lihojen todellinen ero: Lammasta vai karitsaa ruokakaupasta?Helppo perunalisuke pääsiäispöytään! Pekka Terävä kehuu: "Maku on todella täyteläinen"Pekka Terävä ylistää helppoa perunalisuketta pääsiäispöytään: "Todellinen klassikko"Lammasta vai karitsaa kaupasta? Tämä on lihojen todellinen eroKaksi täydellistä lisuketta pääsiäispöytään – Pekka Terävä ylistää: "Todellinen unohdettu klassikko"Keittiömestari Pekka Terävä vinkkaa kaksi täydellistä lisuketta pääsiäispöytään: "Todellinen unohdettu klassikko"
RuokaPääsiäinenHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • Eilen17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy

  • Eilen09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 13.9.17:36
    Leivonta

    Helppo ja nopea omena-kaurapaistos: Anu paljastaa parhaat kikat