Lihanleikkaaja neuvoo: Näin leikkaat pihvit oikein

shutterstock_238141141
Porsaanfileen voi paistaa sekä sellaisenaan että pihvien muodossa. Shutterstock

Tiedätkö, kuinka kokonainen porsaanfilee kannattaa leikata?

HK:n lihanleikkaaja kertoo vinkkinsä siihen, kuinka kokonainen porsaanfilee kannattaa leikata, jotta lopputulos olisi mahdollisimman onnistunut.

Veitsen on oltava terävä

Yksi tärkeimmistä asioista lihan leikkaamisessa se, että käytössä on erityisen terävä veitsi, joka liukuu leikatessa lihan läpi. On hyvä pitää myös kotikeittiössä mielessä se, että veitsiä on tämän vuoksi syytä huoltaa teroittamalla niitä säännöllisesti.

HK:n lihanleikkaaja Tomi Rikassaari kertoo videolla vinkkinsä siihen, kuinka porsaan ulkofilee leikataan pihveiksi helposti ja nopeasti. Vastaisuudessa ei siis suinkaan kannata arkailla sen kanssa, uskaltaako kotiin ostaa kokonaisen fileen, sillä sen leikkaaminen pihveiksi on todella helppoa.

Katso videolta lihanleikkaajan vinkit porsaanfileen leikkaamiseen!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja