Lihanleikkaajien näppärissä käsissä kokonaiset porsaan ruhot leikataan paloiksi, joita myydään suomalaisissa ruokakaupoissa.
Lihanleikkaaja Tomi Rikassaari näyttää videolla, kuinka puolikkaasta porsaan ruhosta leikataan kinkkuja, ribsejä, pekonia ja paisteja suomalaisiin ruokapöytiin.
– Tässä on ruho, joka jaetaan karkeasti neljään osaan: etuneljännekseen, selkään, kylkeen ja kinkkuun, Rikassaari kertoo.
– Etuneljänneksestä me saamme niskapaistia, josta voidaan tehdä pulled porkia. Lisäksi saamme siitä luutonta lapaa, jota voi käyttää muun muassa suikalelihoihin. Selästä saamme kyljyksiä, ulkofileitä ja pihvejä. Kyljestä suosituin tuote on Amerikan pekoni. Kinkusta saamme viittä porsaan pääpaistia sekä joulupöydästä tuttua joulukinkkua, Rikassaari listaa eri ruhonosien käyttötarkoituksia.
Katso videolta, kuinka ammattilainen leikkaa porsaasta palat myyntiä varten!

Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!