Mitä joulukinkussa oikeasti on sisällä: Tätä et taatusti tiennyt kinkusta!

joulukinkku 2
MTV

Joulukinkku ei suinkaan ole yksi tietty osa porsasta, vaan kinkku puserretaan kokoon useasta eri paistista. Katso videolta, miten joulukinkusta voi bongata eri osia!

– Jos ihmettelee, miksi joulukinkku on "kirjava" sisältä, niin se johtuu siitä, että kinkku muodostuu eri paisteista. Liha on verkon avulla puristettu kinkun muotoon. Eri paistit ovat hieman eri värisiä, kertoo HK:n ruokasisällöntuottaja ja kokki Tero Honkaniemi.

Tiesitkö? Kinkulla tarkoitetaan porsaan ”takaosaa”, joka muodostuu eri paisteista. Kinkussa on sisäpaisti, ulkopaisti, paahtopaisti, kulmapaisti ja pyöröpaisti.

Kinkussa ei kuitenkaan ole mitään vikaa, vaikka se saattaa sisältä hieman "kirjavalta" näyttääkin. Mitä isompi kinkku on kyseessä, sitä enemmän paistinosia sieltä voi paljastua. 

– Ei sitä koostumuksessa huomaa, jos on ylikypsä kinkku.  Mutta toinen osa saattaa olla vähän kiinteämpi ja toinen murenevampi, Honkaniemi selventää. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.