Mitä joulukinkussa oikeasti on sisällä: Tätä et taatusti tiennyt kinkusta!

0:35 Onko joulukinkussa vikaa, jos se on sisältä "kirjava"?

Joulukinkku ei suinkaan ole yksi tietty osa porsasta, vaan kinkku puserretaan kokoon useasta eri paistista. Katso videolta, miten joulukinkusta voi bongata eri osia!

– Jos ihmettelee, miksi joulukinkku on "kirjava" sisältä, niin se johtuu siitä, että kinkku muodostuu eri paisteista. Liha on verkon avulla puristettu kinkun muotoon. Eri paistit ovat hieman eri värisiä, kertoo HK:n ruokasisällöntuottaja ja kokki Tero Honkaniemi.

Tiesitkö? Kinkulla tarkoitetaan porsaan ”takaosaa”, joka muodostuu eri paisteista. Kinkussa on sisäpaisti, ulkopaisti, paahtopaisti, kulmapaisti ja pyöröpaisti.

Kinkussa ei kuitenkaan ole mitään vikaa, vaikka se saattaa sisältä hieman "kirjavalta" näyttääkin. Mitä isompi kinkku on kyseessä, sitä enemmän paistinosia sieltä voi paljastua. 

– Ei sitä koostumuksessa huomaa, jos on ylikypsä kinkku.  Mutta toinen osa saattaa olla vähän kiinteämpi ja toinen murenevampi, Honkaniemi selventää. 


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja