Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

HK tuo markkinoille suomalaisten suosikkituotteet yhdistävän uutuuden – täydellinen jauheliha burgereihin!

0:34Porkkanainen jauhelikastike
Julkaistu 26.04.2018 10:07

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Huhtikuun lopussa kauppoihin tuleva uutuus yhdistää kaksi suomalaisten suosikkituotetta; pekonin ja jauhelihan. 

Poimi videolta resepti porkkanaisen jauhlihakastikkeen valmistukseen. 

Jauheliha on yksi suomalaisten suosikkiraaka-aineista, ja sitä ostetaankin vuodessa peräti 40 miljoonaa kiloa, kertoo HK. Erilaisia jauhelihoja on kauppojen hyllyillä kymmeniä, ja uusia tulee lisää markkinoille koko ajan.

Viime vuoden tammikuussa HK lanseerasi porkkanaa sisältävän jauhelihan, tämän vuoden alussa oli puolestaan kananpojan ja naudan jauhelihaa yhdistävän uutuuden vuoro. 

Tämän kevään huikea uutuus on kauppoihin huhtikuun lopussa ilmestyvä pekonilla höystetty burgerijauheliha.

–  Kotikokit toivovat, että varsinkin arkiruuanlaitto olisi helpompaa ja nopeampaa. Hyvästä mausta ei tietenkään haluta tinkiä. Uusi HK Burgerijauheliha pekonilla on vastaus tähän toiveeseen, kertoo HKScanin markkinointi- ja kategoriajohtaja Anne Terimo.

pekonijauhelihaHKHK

Uudessa pekonijauhelihassa on 84 prosenttia suomalaista nauta–sika-jauhelihaa ja 15 prosenttia suomalaista savustettua pekonia. Suolaa tuotteessa on 1 prosentti ja rasvaa 20 prosenttia. Uutta on myös pakkaus, sillä jauheliha on pakattu 600 gramman pötköön, josta on kätevä leikata valmiita pihvejä.

Muista painaa pihvien keskelle kuoppa!

Pekonijauheliha sopii Terimon mukaan erinomaisesti myös suomalaisten uuteen suosikkigrillattavaan, burgereihin. Pihveja grillatessa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

– Leikkaa pekonijauhelihapötköstä neljä 150 gramman pihviä. Paina jokaisen pihvin keskelle kuoppa, niin että pihvi on keskeltä selvästi ohuempi kuin reunoilta. Saat lopputuloksena litteämmän pihvin, Terimo vinkkaa.

Mausta valmiit pihvit amerikansinapilla ja BBQ-kastikkeella ja lisää burgerisämpylöiden väliin muut haluamasi lisukkeet.

Lähde: HK

Lisää aiheesta:

Kokit muistuttavat: Älä koskaan tee näitä ruokia markettijauhelihastaTäydellisen jauhelihapihvin salainen raaka-aine löytyy jo keittiöstäsi – ruokatoimittaja ylistää parhaaksi burgeriksiValmistatko jauhelihasta näitä arkiruokia? Kokit paljastavat suosikki- ja inhokkireseptinsäBurgerigurut Mika, Herkko ja Risto paljastavat sen kaikista oleellisimman seikan hyvässä hampurilaisessa – jos tämä menee pieleen, kaikki menee pieleen: "On tärkeintä ja sillä siisti"Valttikorttina helppous! Näin hurjan määrän jauhelihaa suomalaiset syövät vuodessaAkseli Herlevi kehitteli unelmien hampurilaisen: "Kreisi burgeri", jonka välissä on sipsejä – kokeile helppoa reseptiä kotona
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos

  • 5.9.17:31
    Mitä ihmettä?

    Vegaanin palopelastajan ensimmäinen työpäivä: 20 000 kiloa palavaa pihviä

  • 18.8.10:36
    Ruoka

    Valmislihiksessä täytettä alle ruokalusikallinen: "Voiko tätä muka kutsua lihapiirakaksi?"

  • 13.8.20:06
    Sairaudet ja taudit

    Atrian tilalla sikaruttoa – jo toinen tapaus tänä kesänä