Miksi porsaan ribsit ovat niin maukkaita? Lihanleikkaaja paljastaa
Porsaan ribsien arvostus on noussut viime vuosina, mutta tiesitkö, miksi ribsit ovat niin maukasta lihaa?
Lihanleikkaaja Tomi Rikassaari HK:lta paljasti Makuja.fi:lle porsaan ribsien maukkauden salaisuuden. Edullisesta hinnastaan huolimatta ribsit ovatkin yllättävän arvostettua porsaan ruhonosaa.
– Jotkut miettivät, että mistähän se johtuu, että ribsit ovat niin hyviä, Rikassaari toteaa.
– Siinä on filelihaa, joten siitä se maukkuus johtuu. Siinä on myös luu lähellä, niin sen vuoksi ribsit ovat saaneet osakseen hyvin suosiota, Rikassaari selventää.
Katso videolta, mistä osasta porsasta ribsit leikataan!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje