Luuton, potkallinen ja juhlava versio – mitä eroa on eri joulukinkuilla?
Tänä päivänä ruokakaupoissa ja lihakaupoissa on tarjolla useita erilaisia kinkkuja. Tiedätkö, mitä eroa kinkuilla oikeasti on?
Kaikki eri versiot joulukinkusta – luuttomasta potkalliseen – leikataan samasta osasta porsasta, mutta jokaiselle eri kinkkutyypille on tietyt tarkat leikkausohjeensa. Lihanleikkaaja Tomi Rikassaari esittelee videolla, kuinka erilaiset versiot joulukinkusta leikataan kokonaisesta porsaan ruhosta.
– Näytän ensiksi, miten tehdään perinteinen joulukinkku. Sen jälkeen näytän tällä hetkellä suosituimman kinkun: potkallisen juhlakinkun, Rikassaari kertoo.
Mitä eroa on eri joulukinkuilla? Katso video!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan