Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihinen ylistää: "Seksikkäämpi ruoka kuin burgeri tai pizza" – oletko maistanut?

Perinteisesti tartar tarjoillaan kananmunankeltuaisen kera.
Perinteisesti tartar tarjoillaan kananmunankeltuaisen kera.Shutterstock
Julkaistu 25.01.2017 20:02

MTV LIFESTYLE

Legendaarisen ravintola Savoyn keittiömestari Kari Aihinen ylistää vuolaasti raakana tarjoiltavaa liharuokaa, tartaria. Aihisen mukaan klassikkoruoka on tehnyt paluun viime aikoina monen ravintolan listalle.

– Tartar on seksikkäämpi ruoka kuin burgeri tai pizza, Aihinen kiteyttää.

Tartarpihvin voi valmistaa esimerkiksi härän- tai poronlihasta. Keittiömestari Aihisen mielestä paras tartar syntyy kuitenkin karitsasta.

– Se on minun suosikkini, liha on niin suussa sulavan pehmeää.

Näin teet täydellisen tartarin kotona

Kokki Akseli Herlevi vinkkasi Makuja.fi-sivustolle, miten täydellisen tartarpihvin voi valmistaa kotikeittiössä. Lihamyllyä ei tartarin valmistamiseen tarvita, vaan paras lopputulos syntyy käsin pilkkomalla.

– Tartarpihvi on parhaimmillaan tuoreesta lihasta tehtynä. Lihasta, esimerkiksi sisäfileestä, riivitään pituussuunnassa säikeitä. Yleensä viipaloin ensin lihan ja hienonnan sen sitten veitsellä, Akseli Herlevi sanoo.

Valmiista jauhelihasta tartaria ei kannata tehdä. Kaupassa kannattaa varmistaa lihatiskillä, että saa mahdollisimman tuoretta lihaa, jolloin tartar on parhaimmillaan.

Tartarin voi maustaa pilkkomisen jälkeen esimerkiksi suolalla, pippurilla ja lisäksi Worcestershire-kastikkeella, tabascolla tai chilillä. Tartarpihvi tarjoillaan perinteisesti raa’an keltuaisen, suolakurkun ja kapriksen kera, mutta muitakin lisukkeita voi keksiä. Ravintola Savoyssa karitsatartar saa makua esimerkiksi tryffelimajoneesista ja pikkelöidyistä kantarelleista.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

LihaMakuja

Lisää aiheesta:

Jari-Jukka ylistää vartissa mureaksi kypsyvää grillilihaa: "Kuin pekonia, mutta parempaa"Toimittaja testasi: Yhdellä ainesosalla saat takuuvarmasti mehukkaat broilerin rintafileetUskallatko maistaa? Henri Alén ylistää yllättävää grilliruokaa: "Mahtava ja aivan liian vähän käytetty raaka-aine!"Mielettömän mehevää lihaa! Ketoilijoiden ylistämä valmistustapa testattiin: "Juuri niin simppeliä kuin miltä kuulostaakin"Kari Aihisen tärkein neuvo coleslawn tekemiseen – testaa Kapen raikas versio: Helppoa ja todella hyvää!Kaikkien aikojen liharuoka! Paras tapa valmistaa karjalanpaistia – myös Kari Aihinen luottaa tähän neuvoon

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 10.12.16:44
    Jouluruoka

    Joulukinkkujen ehdoton ykkönen – ostatko sinäkin?

  • 2.12.18:04
    Ruoka

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • 22.11.18:01
    Ruoka

    Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?

  • 20.11.10:33
    Jauheliha

    Jauhelihahaasteita ei ole vieläkään selätetty – "Ei ole ollut ihan helppo juttu tälle alalle"

  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"