Tämä kissanhiekkakakku koettelee jo hyvän maun rajoja – "Olen traumatisoitunut"

Arvaatko, mikä näistä on kakkua? 1:56 Arvaatko, mikä näistä on kakkua?
KATSO MYÖS: Arvaatko, mikä näistä on kakkua?

Amatöörileipuri loihti niin aidon näköisen kissanhiekkakakun, että heikompia alkoi oksettaa.

Halloweenina pöytään on lupa kantaa muutoin hieman liian järkyttäviä ja jopa kuvottavia tarjottavia. Juhlan pelottavan hengen mukaisesti itseään voi koetella maistamalla esimerkiksi jalan muotoiseksi valmistettua lihamureketta tai karmaisevia "lepakonsiipiä".

Jos et hätkähdä vähästä, tämän vuoden makea leivonnainen halloween-pöydässä voisi olla tämä, vähän liiankin paljon kissanhiekkalaatikkoa muistuttava kakku.

Reaktiot somessa olivat tyrmistyneitä

Innokas leipuri Amanda Schmitt esittelee TikTok-videolla hyvin realistisen näköisen, kissanhiekkalaatikkoa muistuttavan kakun pökäleineen kaikkineen, kirjoittaa Newsweek

Palvelun käyttäjien reaktiot Schmittin videoon siitä, kun hän kahmaisee kissanhiekkalaatikosta kauhalla "aarteita" ja maistaa niitä onnellisen näköisenä, ovat vaihdelleet puhtaasta kuvotuksesta innostukseen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Olen traumatisoitunut, yksi käyttäjä kirjoittaa.

– Voi luoja, teen tätä ehdottomasti, kun lapseni tulevat tänne viikonloppuna, toinen innostui.

– Minua pelottaa, että tämä sai minut nälkäiseksi, kolmas kriiseilee. 

Schmitt kertoo Newsweekille, että hän on leiponut kakkuja kuudelle lapselleen jo vuosia ja välillä leipomukset ovat hieman kyseenalaisia.

– Äitini ja minä järjestimme halloween-juhlia joka vuosi ja yritimme keksiä karmivia ja kuvottavia ruokia tarjottavaksi, Schmitt kertoo.

Videon suosio kuitenkin yllätti itseään amatöörileipojana pitävän Schmittin.

– Niin monet ihmiset ovat tyrmistyneet ja nyt näytän täällä hullulta kissanaiselle, joka syö kissanhiekkaa, Schmitt toteaa.

Kakku on pitkällisen kehittelyn tulos

Idea kissanhiekkalaatikkoa muistuttavasta kakusta ei ole mitenkään uusi, mutta Schmittin versio on hämmästyttänyt somen käyttäjiä juuri realistisuudellaan. Lopputulos onkin syntynyt Schmittin mukaan vuosien kokeilujen jälkeen.

– Kun tein sen ensimmäistä kertaa, siinä oli murennettua kakkua, johon oli sekoitettu murskattuja Oreo-keksejä ja Tootsie roll -makeisia [suklaan makuista toffeeta] ja se oli melko kuivaa. Seuraavassa versiossa sekoitin joukkoon sokerikuorrutusta kosteuttamaan seosta, Schmitt kertoo.

Lopputulos ei kuitenkaan näyttänyt Schmittin mielestä tarpeeksi uskottavalta.

Uusimmassa versiossaan Schmitt päätyikin kerrostamaan kakkua enemmän. Amatöörileipuri sekoitti murustetun kakkupohjan sokerikuorrutteeseen ja paineli sen astian pohjalle. Murskattuihin Oreo-kekseihin Schmitt sekoitti hieman sinistä väriainetta, koska useimmissa kissanhiekoissa on sinisiä pilkkuja ja lopulta lisäsi toffeesta tehtyjä pökäleitä koko komeuden päälle.

Schmitt loi kakkuun vielä vaahtokarkkilevitteen ansiosta autenttisen näköisiä möykkyjä hiekan sekaan. Seuraavaan erään Schmitt suunnittelee lisäävänsä myös keltaista elintarvikeväriä sinne tänne.

Katso myös: Kolme helppoa kikkaa drinkkien koristeluun

Kolme helppoa kikkaa drinkkien koristeluun 2:53
Kolme helppoa tapaa koristella drinkki.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.