Suolakurkut esiin: Oudon kikan väitetään parantavan oluen makua – "Se yksinkertaisesti toimii"

8:40 Suomalaisoluen kuohuva historia

Monia juomia höystetään hedelmillä tai vihanneksilla – myös olueen voi tipauttaa esimerkiksi viipaleen limeä. Miksei siis oluen ja suolakurkunkin yhdistelmä toimisi?

Videolla puhutaan suomalaisoluen historiasta.

Jos amerikkalaisia on uskominen, oluen makua voi höystää suolakurkulla. Ilmiö on lähtöisin Yhdysvaltain Keskilännestä, jossa siitä alettiin puhua vuonna 2017. Kikkaa kannattaa kokeilla etenkin kevyen ja halvan lager-oluen kanssa.

Vuonna 2017 asiaa kommentoi Esquire-julkaisulle Joe McClure McClure’s Pickles -nimisestä, suolakurkkuja valmistavasta yhtiöstä.

– Se toimii lagerin kanssa hieman etikkaisen ja suolaisen makunsa ansiosta, McClure sanoi tuolloin.

Ilmiö on noussut nyt kaikkien huulille, kun amerikkalainen olutfirma Pabst Blue Ribbon sekä niin ikään amerikkalainen suolakurkkufirma Grillo's Pickles löivät hynttyyt yhteen mainoskampanjan merkeissä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Ruokatoimittajat hehkuttavat kikkaa

Mainoskampanjasta inspiroituneena ruokatoimittajat innostuivat kokeilemaan kikkaa. Muun muassa Simplemost- ja Delish-ruokasivustojen toimittajat ihastuivat erikoiseen yhdistelmään.

Simplemost-sivuston toimittaja Kaitlin Gates kertoo, ettei pahemmin perusta oluesta. Oluen ja suolakurkun yhdistelmä onnistui kuitenkin voittamaan hänetkin puolelleen.

– Se yksinkertaisesti toimii. Suolakurkku vähentää oluen kitkeryyttä jo muutaman minuutin jälkeen ja vie oluelle ominaisen jälkimaun pois, Gates raportoi.

Myös toimittaja Kristin Salaky näytti kikalle vihreää valoa.

– Oluessa oli suolakurkun lisäämisen jälkeen enemmän potkua. Maku oli hieman samanlainen kuin limen lisäämisen jälkeen, vaikkakin toki suolaisempi, Salaky analysoi.

Hän suosittelee suolakurkun poistamista oluesta noin minuutin tai parin jälkeen, jotta mausta ei tule liian voimakasta. Salaky huomauttaa, ettei kikkaa kannata välttämättä kokeilla, jos suolakurkut eivät ole omaan mieleen.

Vaikka kikka kuulostaa ehkä epäilyttävältä, se näyttää yllättävän herkulliselta. Inspiroidu vaikkapa tästä Thomas Inghamin Twitter-päivityksestä!

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja