Kyllästyttääkö kuiva kala? Tämä valmistustapa pitää kalan taatusti mehevänä

kalaapaperissa
Shutterstock

Yllättävä valmistustapa takaa mehevän ja maistuvan lopputuloksen. Tämän luettuasi sinun ei enää koskaan tarvitse syödää kuivaa kalaan. 

Kalan valmistus on haastavaa, sillä varsinkin ohuet kalafileet kuivuvat helposti. Yksinkertainen, mutta erittäin maistuva lopputulos syntyy pergamenttipaperin avulla.

Kala kypsyy meheväksi paperin höyryssä yhdessä lempiyrttiesi kanssa. Samassa paketissa valmistuu myös kokonainen ateria.

Pergamentii sopii monenlaiseen ruoanlaittoon

Pergamenttipaperi ei tarkoita pelkästään historiallista käsikirjoitusta, vaan myös erinomaista ruoanlaiton apuvälinettä. Teollinen pergamenttipaperi on teflon-aineilla päällystetty, erittäin lämmönkestävä paperi. Se sopii niin paistamiseen, höyryttämiseen kuin jäädyttämiseenkin. Näiden ominaisuuksiensa vuoksi se on erinomainen apu monenlaiseen ruoanlaittoon.

Pergamenttipaperin avulla voidaan valmistaa niin kalafileitä kuin kokonaisia kalojakin. Kokonaisena kypsennettäviksi sopivat parhaiten vaalealihaiset, pienikokoiset kalat.

Paperissa valmistuu kokonainen ateria

Pergamenttipaperista leikataan sopivan kokoinen arkki, joka kastellaan ensiksi kylmässä vedessä. Perinteisesti paperi leikataan sydämen muotoon. Sivele paperi voilla ja aseta kala paperille. Mausta kala suolalla, pippurilla ja haluamallasi mausteilla. Voit lisätä pakettiin mielesi mukaan esimerkiksi hienonnettuja yrttejä, valkosipulia ja inkivääriä.

Voit valmistaa myös kokonaisen aterian pergamenttipaperissa. Lisää kalan päälle suikaloituja kasviksia, riisiä tai vaikkapa äyriäisiä. Raaka-aineet kypsyvät maukkaiksi samassa paketissa.  

Kaari paperi kalan ja muiden ainesten ympärille. Kiedo reunat tiivisti kiinni, sillä kypsymisen aikana höyryn on pysyttävä paketissa. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 15-20 minuutin ajan, riippuen kalan paksuudesta. Leikkaa paketti auki ja tarjoile.

Et välttämättä tarvitse erillistä tarjoilulautasta, vaan voit tarjoilla kalan suoraan paketista. 

Lähde: TheDailymeal.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja