Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Takuurapeaa tofua ilman uppopaistamista! Tällä kolmen vaiheen taktiikalla onnistut

7:33Härkismoussaka
Julkaistu 03.06.2018 13:59

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Kolmen helpon työvaiheen avulla valmistat joka kerta päältä rapeaa, mutta sisältä suussa sulavan pehmeää tofua. 

Poimi videolta herkullisen härkismoussakan resepti. 

Tofu on suosittu lihankorvike monissa ruoissa, mutta valitettavan usein lopputulos voi olla pettymys. Tämän Lotta Viitaniemen Syötävän hyvät 38 salaattia ja kulhoa -kirjan vinkin jälkeen sinun ei enää koskaan tarvitse pettyä, sillä helpot työvaiheet takaavat tofun rapeuden kerta toisensa jälkeen. 

Pinnalta rapean ja sisältä pehmeän tofun valmistaminen onnistuu ilman uppopaistamista kolmen vaiheen taktiikalla.

Takuurapea tofu

300 grammaa kiinteää tofua, esimerkiksi valmiiksi marinoituna

Vaihe 1: Purista ylimääräinen neste pois

Parhaiten tämä onnistuu leikkaamalla tofukuutio pitkittäin kolmeen osaan, laittamalla tofulaatat talouspapereiden väliin ja päälle jotain painavaa, kuten leikkuulauta. Anna nesteiden imeytyä tofusta pois noin puolen tunnin ajan ja vaihda välillä talouspaperit uusiin.

tofu
Tofu sisältää yllättävän paljon nestettä.

Vaihe 2: Tee tofulle paistopinta

Leikkaa tofu kuutioiksi, kuumenna pannu ja lisää siihen noin ruokalusikallinen esimerkiksi kookosöljyä ja tofut. Paista kuutioita pannulla noin 5–10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Kääntele kuutioita ahkerasti, jotta mahdollisimman moni pinta pääsee kosketuksiin pannun kanssa.

Vaihe 3: Loppurapeutus uunissa

Uunissa päästään eroon tofujen viimeisistäkin nesteistä, jolloin lopputuloksena syntyy takuuvarmasti rapeaa tofua. Laita esipaistetut tofut uunipellille leivonpaperin päälle ja paahda 190 asteessa noin 10 minuuttia.

Lähde: Syötävän hyvät 38 salaattia ja kulhoa, Lotta Viitaniemi, Atena Kustannut Oy 2018

Lisää aiheesta:

Yhdellä raaka-aineella saat elämäsi parhaita kanansiipiäRanskalaiset airfryerissa nopeasti ja helposti: "Tämä on tärkeää, jos haluat rapeita ranskanperunoita"Takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu nätisti, eikä tule vetistä mössöäTaatusti rapea lopputulos ilman sotkua – onko tässä kaikkien aikojen helpoin tapa paistaa pekonia? Kolme erilaista tapaa kypsentää pekoni – toimittaja selvitti, mikä valmistustapa on kaikkein parasRuotsalaisten uskomaton oivallus: Herkullinen ja superhelppo tapa valmistaa kanaa
RuoanlaittoVegeMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta