Arjen pelastus! Helppo ja nopea tapa säilöä kanaa
Käteviin annospusseihin pakatut broilerinfileet ovat kiireisen arjen pelastus. Valmiiksi maustetut broilerit voit nostaa sulatuksen jälkeen suoraan uuniin tai pannulle, jolloin ruoka valmistuu kuin itsestään.
Tämän niksin salaisuus piilee siinä, että broilerinfileet maustetaan ja pakataan pakatepusseihin oman käytön mukaan.
Jos perheessäsi on useampi syöjä, säilö tarvittava määrä fileitä yhteen isoon pussiin. Jos syöjiä on vain yksi, yksittäispakatut fileet ovat kaikkein kätevin vaihtoehto.
Broilerin liha marinoituu pussissa kuin itsestään
Aloita valmistus lisäämällä pakastepusseihin öljyn lisäksi mausteita mielesi mukaan. Lisää joukkoon esimerkiksi sitruunamehua, hunajaa, valkosipulia ja chiliä. Voit kokeilla lisätä joukkoon myös sinappia ja erilaisia yrttejä.
Lisää pusseihin broilerin fileet ja sulje pussit huolellisesti. Jotta liha säilyisi mahdollisimman pitkään, paina ilma ulos pusseista. Heiluttele pussia niin, että öljy-mausteseos leviää kaikkialle lihaan. Nyt broilerit ovat valmiina pakastusta varten.
Kun mielesi tekee valmistaa kanaruokaa, ota tarvitsemasi määrä lihaa sulamaan jääkaappiin noin vuorokausi ennen käyttöä, tai vaihtoehtoisesti sulata liha nopeammin kylmällä vedellä täytetyssä kulhossa.
Kun liha on sulanut, sinulla on edessäsi valmiiksi marinoitunut filee, jonka voit valmistaa mielesi mukaan. Ennen ruoanlaittoa kannattaa kuitenkin lukea ammattilaisten vinkit siihen, kuinka broilerinfileet tulisi oikeaoppisesti paistaa.
Lähde: Popsugar
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti