Arjen pelastus! Helppo ja nopea tapa säilöä kanaa

broileiri pakste
Annospusseihin pakatetut broilerin fileet tuovat helpotusta arjen ruoanlaittoon. Shutterstock

Käteviin annospusseihin pakatut broilerinfileet ovat kiireisen arjen pelastus. Valmiiksi maustetut broilerit voit nostaa sulatuksen jälkeen suoraan uuniin tai pannulle, jolloin ruoka valmistuu kuin itsestään.

Tämän niksin salaisuus piilee siinä, että broilerinfileet maustetaan ja pakataan pakatepusseihin oman käytön mukaan.

Jos perheessäsi on useampi syöjä, säilö tarvittava määrä fileitä yhteen isoon pussiin. Jos syöjiä on vain yksi, yksittäispakatut fileet ovat kaikkein kätevin vaihtoehto.

Broilerin liha marinoituu pussissa kuin itsestään

Aloita valmistus lisäämällä pakastepusseihin öljyn lisäksi mausteita mielesi mukaan. Lisää joukkoon esimerkiksi sitruunamehua, hunajaa, valkosipulia ja chiliä. Voit kokeilla lisätä joukkoon myös sinappia ja erilaisia yrttejä. 

Lisää pusseihin broilerin fileet ja sulje pussit huolellisesti. Jotta liha säilyisi mahdollisimman pitkään, paina ilma ulos pusseista. Heiluttele pussia niin, että öljy-mausteseos leviää kaikkialle lihaan. Nyt broilerit ovat valmiina pakastusta varten.

Kun mielesi tekee valmistaa kanaruokaa, ota tarvitsemasi määrä lihaa sulamaan jääkaappiin noin vuorokausi ennen käyttöä, tai vaihtoehtoisesti sulata liha nopeammin kylmällä vedellä täytetyssä kulhossa.

Kun liha on sulanut, sinulla on edessäsi valmiiksi marinoitunut filee, jonka voit valmistaa mielesi mukaan. Ennen ruoanlaittoa kannattaa kuitenkin lukea ammattilaisten vinkit siihen, kuinka broilerinfileet tulisi oikeaoppisesti paistaa

Lähde: Popsugar 

***

Kari Aihinen ja Matinkylän kana 7:58

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.