Kuinka paljon vaihtelevuutta makeissekoitus-karkkipussien sisällöissä oikeasti on? Kysyimme asiaa Fazer Makeisten Lappeenrannan tehtaanjohtaja Jari Vahersalolta.
Fazer Makeisten sokerimakeisiin erikoistuneella Lappeenrannan tehtaalla valmistuu vuosittain 20 000 tonnia makeisia. Eri linjastoilla syntyy suomalaisten suosikkikarkkeja aina kovista karamelleista, marmeladeihin, lakritseihin ja makeissekoituksiin.
Fazer Makeisten Lappeenrannan tehtaalla valmistuvat monet suomalaisten suosikit, kuten Mariannet, Turkinpippurit, Ässä-sekoitukset, Pantterit, Amerikanpastillit, Suffeli Puffit, Pihlajat sekä Vihreät kuulat. Makeissekoitukset tehdään pakkaamossa, johon mahtuu yhteensä 5500 laatikollista makeisia.
Vaikka Lappeenrannan tehtaalla onkin jo lähes vuosisadan kokemus makeisten valmistamisesta, ei prosessi aina ole täysin mutkaton. Nykyteknologiakin voi tehdä tepposet ja sokeristen makeisten valmistukseen voivat vaikuttaa yllättävätkin tekijät, kuten ilmankosteus.
Fazerilla mahdollisiin ongelmiin osataan kuitenkin varautua ja tuotteiden valmistusprosessi on hiottu niin tarkaksi, kuin mahdollista.
Miten eri karkit päätyvät makeissekoituksiin?
Moni herkuttelija ei ehkä tule ajatelleeksi, kuinka monitahoinen prosessi makeissekoitusten valmistaminen onkaan.

