Oletko huomannut? Suositun makeissekoituksen sisältö on muuttunut – Nestlé paljastaa, miksi suosikkikarkkeja on nyt vähemmän

quality street makeiset karkit
Makeissekoitus Quality Streetissä ei nähdä yhtä paljoa vihreitä ja violetteja karkkeja kuin aikaisemmin. Shutterstock

Makeisjätti Nestlén mukaan yhtiö on joutunut karsimaan suosikkikarkkien määrää makeissekoituksessa kyseisten tuotteiden korkean kaloripitoisuuden vuoksi.

Suomessakin myynnissä olevan Quality Street -makeissekoituksen tarkkaavaiset fanit ovat huomanneet vihreiden ja violettien makeisten määrän vähentyneen merkittävästi.

Vidella kerrotaan, kuinka karkkipussin saa auki näppärästi. Artikkeli jatkuu videon alla. 


Kyseessä ei ole pakkausvaiheessa syntynyt moka, vaan valmistaja kertoo karamellisuklaiden ja hasselpähkinäkolmioiden määrän karsimisen olevan tietoinen päätös. 

Valmistajan on pidettävä ravintoarvot vakaina

Nestlén mukaan toimiin on ryhdytty kyseisten makeisten korkean kaloripitoisuuden vuoksi. Kun kaloripitoisia karkkeja karsitaan, pakkauksessa ilmoitettu kalorimäärä saadaan pidettyä aisoissa.

Sen lisäksi, että paljon kaloreita ja rasvaa sisältäviä makeisia on karsittu, tiedottaja paljastaa, että Quality Street -sekoitukset sisältävät nykyisin aiempaa enemmän mansikan makuisia Strawberry Delight -makeisia.

– Olemme ottaneet huomioon yksittäisten makeisten suosion ja lisänneet tämän vuoden valikoimaan kuluttajien suosikkeja, Nestlén tiedottaja perustelee Dailymail-sivustolle päätöstä.

– Lisäksi meidän on pidettävä prosessin aikana pakkauksen paino, ravintoarvot ja kustannukset vakaina niin, että pakkausmerkinnät ja ohjehinnat ovat johdonmukaisia.  

Kaikille niille, jotka haluavat vastaisuudessakin nauttia enemmän violetteja ja vihreitä makeisia, Nestlellä on ratkaisu.

Joulun ajan Quality Street -karkkien ystävät saavat sekoittaa omat makeissekoituksensa brittiläisten John Lewis -tavarataloketjun myymälöisä. Asiakkaiden täytyy kuitenkin valita purkkeihinsa neljää eri makua, joten pelkkien suklaaherkkujen kasaaminen purkkiin ei valitettavasti onnistu.

Lähde: Dailymail

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja