Karkkipulma! Voiko mustat Pantteri-makeiset erottaa toisistaan päältä päin? Fazerin tehtaanjohtaja vastaa

mustat pantterit
Erotatko mustat Pantteri-makeiset toisistaan? Fazer

Vierailimme Fazer Makeisten Lappeenrannan tehtaalla, jossa valmistuvat yrityksen sokerimakeiset. Selvitimme myös monia askarruttaneen kysymyksen mustista Pantterit-karkeista.

On olemassa kahdenlaisia Pantterit-makeisten ystäviä: toisten ehdoton suosikki on musta, rakenteeltaan selkeästi kovempi Pantteri, toiset sen sijaan fanittavat voimakkaammalta maistuvia pehmeämpiä, mustia Panttereita.

Pystyykö mustat Pantterit erottamaan toisistaan?

Päällisin puolin karkit tuntuvat näyttävän samalta. Ihmisten makuerot korostuvat, kun ne ovat tarjolla samassa kulhossa. Onko makeisia mitenkään mahdollista erottaa ilman, että kulhossa olevia karkkeja joutuisi ”lähmimään” käsillään ja etsimään sormituntumalla suosikkiaan? Kysyimme asiaa Fazer Makeisten Lappeenrannan yksikön tehtaanjohtaja Jari Vahersalolta.

– Makeisten ulkomitat ovat varmasti samat, mutta niiden valmistusmassa on hieman erilainen. Koska makeisten koko on sama ja paino on sama, niin ulkonäön perusteella näitä kahta on kyllä hyvin vaikea erottaa toisistaan, Vahersalo tuumaa.

Tehtaanjohtaja Vahersalon mukaan salmiakki-Pantteri on tavallista Pantteria pehmeämpi ja sekä sen massassa että pinnalla on voimakasta salmiakkisokeria. Valitettavasti tämä ei kuitenkaan näy juurikaan ulospäin, joten Pantteri-pulman joutuu jatkossakin ratkomaan käsikopelolla.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja