Kun kerma oli loppu Kellin jääkaapista, hän keksi vahingossa täydellisen korvikkeen pastakastikkeeseen: "Lopputulos ei ollut vain hyvä, vaan superhyvä!"

pasta kastike
Kermainen pastakastike onnistuu myös tuorejuustosta. Shutterstock

Suositun The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja Kelli Foster joutui soveltamaan pastareseptiä kotikeittiösään kerman ollessa loppu naisen jääkaapista. Hätävarakorvikkeesta syntyi vahingossa täydellinen pastakastike. 

Ruokatoimittaja Kelli Foster himoitsi muutama kuukausi sitten kermaista pastaa ja kurkkasi jääkaappiinsa: kerma oli valitettavasti päässyt loppumaan. 

– Minun oli pakko käyttää luovuuttani, joten nappasin ainesosan, jota en aiemmin ole tullut edes ajatelleeksi. Minulla ei ollut suuria odotuksia sitä kohtaan, Kelli kertoo.

Lopputulos yllätti Kellin täysin. Pastakastikkeesta tuli superkermaista ja maukasta.

– Lopputulos ei ollut vain hyvä, vaan superhyvä! Sen jälkeen olen käyttänyt sitä aina korvaamaan kermaa tai ricottaa pastaresepteissä. 

Tuorejuusto on täydellinen korvike kermalle

Kellin ylistämä salaperäinen raaka-aineiden valttikortti on tuorejuusto. 

– Se on tuorejuusto! Kyllä, tuorejuusto on mitä mahtavin kumppani pastalle, Kelli ylistää.

Tuorejuustosta sulaa Kellin mukaan juuri sopivan paksuksi kastikkeeksi, joka tarttuu tärkkelyspitoiseen pastaan. Voita, jauhoja tai kermaa ei tarvita. Jo pieni määrä tuorejuustoa pastan sekaan riitää.

– Kuullota ensin pannulla oliiviöljyssä esimerkiksi sipulia ja valkosipulia. Heitä joukkoon tomaattimurskaa, sitruunamehua tai vaikka valkoviiniä. Vatkaa sitten joukkoon tuorejuustoa ja hieman pastan keitinvettä. Kun tuorejuusto on sulanut ja kastike kuplii, lisää joukkoon keitetty pasta, Kelli vinkkaa.

Lähde: The Kitchn

***

Tee itse pastaa kotona:

1:00

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja