"Kun asiakas kysyy, eikö todella ole ananasta…" – pizzamestari Angelon vastaus suomalaisasiakkaille vetää sanattomaksi

Angelo Tursi pizza ananas
Naantalissa asuva Angelo Tursi ei suostu laittamaan ananasta pizzaan. Shutterstock/MTV

Italialaissyntyisen pizzamestarin mukaan ananaksen laittaminen pizzaan on kuin saunoisi 30-asteisessa saunassa.

Kerroimme MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla keskiviikkona suomalaisesta Pizzeria 450°C -ravintolasta, joka noteerattiin juuri Euroopan parhaimpien pizzerioiden listalla. Pizzerialla on toimipisteet sekä Turussa että Naantalissa.

Pizzeriatoimintaa pyörittää Suomeen 18 vuotta sitten muuttanut, Italian Calabriasta kotoisin oleva Angelo Tursi yhdessä vaimonsa Leenan kanssa. 

Pizzamestari Angelo kertoi Naantalissa MTV Uutisille palkitun napolilaisen pizzansa salaisuuden ja löi faktat tiskiin suomalaisista pizzansyöjinä.

Ananasta pizzaan? Angelolla nerokas vastaus asiakkaille

Kysyimme Angelolta myös kysymyksen, joka sai hänet lähes tolaltaan: Laitetaanko pizzoihin myös ananasta? 

– Ei. Ei laiteta, Angelo sanoo vakavana, mutta samalla virnuillen. 

Angelo on kehittänyt oman nerokkaan taktiikan siihen, jos asiakas ryhtyy kyselemään ananaksen perään. 

– Kun asiakas kysyy, eikö todella ole ananasta, vaihdan aihetta. Sanon, että tykkään todella paljon saunoa…30 asteessa, musiikkia kuunnellen ja olutta juoden. Sitten asiakas sanoo, että "ei ei ei, saunan pitää olla tosi kuuma ja siellä pitää olla hiljaisuudessa".

Tässä vaiheessa Angelo kysyy asiakkaalta, että kuuluuko se ananas sitten pizzaan? Samaan tapaan kuin suomalaisille on tärkeää saunominen oikealla tavalla, pizza ilman ananasta on Angelolle pyhä asia.

– Meidän perinteisiimme ei kuulu ananas pizzassa. Voi toki joku jossain Italiassa laittaa. OIen nähnyt, että joku on laittanut jopa ranskalaisia pizzaan. Jokaisella on vapaus tehdä mitä vain.

"Ei Italiassa ole niin hyvää mansikkaa kuin Suomessa"

Angelo muistuttaa, että hänen tavoitteenaan on tehdä aitoa napolilaista pizzaa ilman kompromisseja.

– Jos haluan Suomessa näyttää kulttuuriani, niin miksi minun pitäisi tehdä kompromisseja ja sekoittaa aineksia.

Kompromisseja on tehty sen verran, että mahdollisimman paljon raaka-aineita ostetaan Suomesta. Pizzapohjassa käytetään suomalaisia, ruotsalaisia ja italialaisia jauhoja sekoitettuna. Itse tehtyyn italialaiseen gelato-jäätelöön marjoja ja hedelmiä ostetaan Suomesta.

– Miksi menisin ostamaan ne Italiasta? Ei Italiassa ole niin hyvää mansikkaa kuin Suomessa. Mitä ei löydy Italiasta, ostan ne Suomesta. Tietysti esimerkiksi parmankinkku tulee Italiasta.

Katso myös video: Älä käytä kaulinta! Pizzapohja kannattaakin muotoilla näin

Älä käytä kaulinta! Pizzapohja kannattaakin muotoilla näin 1:45
"Pizzanörttinä" tunnettu ja omaa pizzapodcastiakin tuottava Jukka Salminen näyttää, miten pizzapohja muotoilaan helposti.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.