Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Kun asiakas kysyy, eikö todella ole ananasta…" – pizzamestari Angelon vastaus suomalaisasiakkaille vetää sanattomaksi

Naantalissa asuva Angelo Tursi ei suostu laittamaan ananasta pizzaan.
Naantalissa asuva Angelo Tursi ei suostu laittamaan ananasta pizzaan. Shutterstock/MTV
Julkaistu 13.06.2024 07:45
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Italialaissyntyisen pizzamestarin mukaan ananaksen laittaminen pizzaan on kuin saunoisi 30-asteisessa saunassa.

Kerroimme MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla keskiviikkona suomalaisesta Pizzeria 450°C -ravintolasta, joka noteerattiin juuri Euroopan parhaimpien pizzerioiden listalla. Pizzerialla on toimipisteet sekä Turussa että Naantalissa.

Pizzeriatoimintaa pyörittää Suomeen 18 vuotta sitten muuttanut, Italian Calabriasta kotoisin oleva Angelo Tursi yhdessä vaimonsa Leenan kanssa. 

Pizzamestari Angelo kertoi Naantalissa MTV Uutisille palkitun napolilaisen pizzansa salaisuuden ja löi faktat tiskiin suomalaisista pizzansyöjinä.

Lue lisää: Angelo tekee Naantalissa palkittua pizzaa – ihmettelee yhtä asiaa Suomessa: "Sitä löytyy melkein bensa-aseman hyllystä"

Ananasta pizzaan? Angelolla nerokas vastaus asiakkaille

Kysyimme Angelolta myös kysymyksen, joka sai hänet lähes tolaltaan: Laitetaanko pizzoihin myös ananasta? 

– Ei. Ei laiteta, Angelo sanoo vakavana, mutta samalla virnuillen. 

Angelo on kehittänyt oman nerokkaan taktiikan siihen, jos asiakas ryhtyy kyselemään ananaksen perään. 

– Kun asiakas kysyy, eikö todella ole ananasta, vaihdan aihetta. Sanon, että tykkään todella paljon saunoa…30 asteessa, musiikkia kuunnellen ja olutta juoden. Sitten asiakas sanoo, että "ei ei ei, saunan pitää olla tosi kuuma ja siellä pitää olla hiljaisuudessa".

Tässä vaiheessa Angelo kysyy asiakkaalta, että kuuluuko se ananas sitten pizzaan? Samaan tapaan kuin suomalaisille on tärkeää saunominen oikealla tavalla, pizza ilman ananasta on Angelolle pyhä asia.

– Meidän perinteisiimme ei kuulu ananas pizzassa. Voi toki joku jossain Italiassa laittaa. OIen nähnyt, että joku on laittanut jopa ranskalaisia pizzaan. Jokaisella on vapaus tehdä mitä vain.

Lue myös: Mitä eroa on napolilaisella ja roomalaisella pizzalla? Eroavat merkittävästi toisistaan

"Ei Italiassa ole niin hyvää mansikkaa kuin Suomessa"

Angelo muistuttaa, että hänen tavoitteenaan on tehdä aitoa napolilaista pizzaa ilman kompromisseja.

– Jos haluan Suomessa näyttää kulttuuriani, niin miksi minun pitäisi tehdä kompromisseja ja sekoittaa aineksia.

Kompromisseja on tehty sen verran, että mahdollisimman paljon raaka-aineita ostetaan Suomesta. Pizzapohjassa käytetään suomalaisia, ruotsalaisia ja italialaisia jauhoja sekoitettuna. Itse tehtyyn italialaiseen gelato-jäätelöön marjoja ja hedelmiä ostetaan Suomesta.

– Miksi menisin ostamaan ne Italiasta? Ei Italiassa ole niin hyvää mansikkaa kuin Suomessa. Mitä ei löydy Italiasta, ostan ne Suomesta. Tietysti esimerkiksi parmankinkku tulee Italiasta.

Lue myös: Suomalaispizzeria on yksi Euroopan parhaista! Listauksessa yksi huomiota herättävä seikka

Katso myös video: Älä käytä kaulinta! Pizzapohja kannattaakin muotoilla näin

1:45Älä käytä kaulinta! Pizzapohja kannattaakin muotoilla näin"Pizzanörttinä" tunnettu ja omaa pizzapodcastiakin tuottava Jukka Salminen näyttää, miten pizzapohja muotoilaan helposti.

Lisää aiheesta:

Angelo tekee palkittua pizzaa Naantalissa – ihmettelee yhtä asiaa Suomessa: "Löytyy melkein bensa-aseman hyllystä"Italialainen pizzamestari ei todellakaan lisäisi suomalaisten suosikkitäytettä pizzaan: "Nykyään vain lapset kysyvät"Miten David Beckhamin nimikkopizza päätyi turkulaisravintolan listoille? Pizzakeisari Dennis Rafkin muisteleeLeikkaatko pizzaa saksilla? Pizzaguru paljastaa nyt suomalaisille totuuden "oudosta tavasta"HU: Tässä on Helsingin paras pizzeria – ravintolan listalta puuttuu kokonaan suomalaisten suosikkipizza: "Sitä ei meidän ravintolassa saa"Ilmiöksi noussut pizzeria laajentaa Helsingin keskustaan: Suomalaisten suosikkipizzaa ei ravintolan listoilta löydy – tässä syy!
PizzaRavintolatRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta