Mainos

Erikoinen laki: Kaliforniassa ravintoloiden asiakkaille ei saa tarjota vettä

Kaliforniassa ruokailevien kannattaa huomioida uusi laki, jos tekisi mieli sammuttaa jano ennen ruokailua vesilasillisella.

Jos menet Kaliforniassa syömään ravintolaan eikä tarjoilija kaada lasiisi vettä, kyseessä ei ole unohdus – tarjoilija vain noudattaa lakia.

Tiistaina 17.3. kuvernööri Jerry Brown hyväksyi uudet vesistöjä suojelevat säännöt, jotka koskettavat miljoonia osavaltion ihmisiä.

Uudet säännökset tulevat voimaan vasta huhtikuun 15. päivä, mutta useat ravintolaomistajat ovat jo aloittaneet veden säästelyn auttaakseen selättämään Kaliforniaa koettelevan kuivuuden.

– Alunperin kaadoimme vettä kannusta isompiin laseihin, kertoo Delicious Crepes Bistron johtaja Hanna MityashinaSan Jose Mercury Newsille

– Huomasimme, että kun pienensimme lasien kokoa, myös kulutus väheni. Haluamme säästellä vesivarantoja.

Tällaisia ovat uudet säännöt baareissa, ravintoloissa ja kahviloissa: Henkilökunta ei saa tuoda vettä tarjolle yhdessä ruokalistan kanssa, ellei asiakas sitä nimenomaan pyydä. Joissain ravintoloissa on jo kyltit, joissa kerrotaan, ettei vettä tarjoilla tuoda automaattisesti pöytään kuivuuden takia. Tämän säännön on kuitenkin ennemminkin tarkoitus herättää tietoisuutta tiukasta tilanteesta kuin säästää vettä käytännössä.

Lähde: FoxNews

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja