Ihmiset keksivät porsaanreiän alkoholijuomien nauttimiseen pubissa – baarimestarilta paljonpuhuva kuvatodiste: "Todella törkeää"

3:36 Miksi karaokea lauletaan korona-aikana? Lähdimme baariin selvittämään

Englantilaisen pubin baarimestari sai tarpeekseen ihmisistä, jotka yrittävät kiertää koronarajoituksia saadakseen alkoholijuomia. Tapauksesta kertoo muun muassa brittilehti Metro.

Videolla: Miksi karaokea lauletaan korona-aikana? MTV Uutiset selvitti.

Toisen korona-aallon johdosta moni brittiravintola ja -baari on nyt joutunut selviytymistaistelun keskelle. Uusien koronarajoitusten myötä alkoholijuomia saa myydä vain “tuntuvan aterian” yhteydessä, eikä esimerkiksi pähkinäpussin ostamista lasketa. 


Hirveät määrät ruokaa roskiin alkoholijuomien takia

Baarimestari Will Dalrymplen mukaan moni asiakas on kuitenkin päättänyt kiertää säädöksiä ikävällä tavalla: ihmiset ostavat ruoka-annoksia vain saadakseen juomia. Asiakkaat eivät siis edes koske tilaamaansa ruokaan, vaan annokset päätyvät koskemattomina roskiin. Dalrymple avautui asiasta Twitterissä ja latasi tekstinsä ohjeen paljonpuhuvan kuvan: 

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

– Viimeisten kahden päivän aikana todistamani kauhean ruokahävikin (kokonaisten koskemattomien annosten kaapimista roskiin, koska ihmiset halusivat nauttia tuopillisen ennen kuin menivät junalla kotiinsa) sijaan, teidän tulisi oikeasti syödä saadaksenne mahdollisuuden nauttia alkoholijuomia. Vaikka tavallaan ymmärrän sääntöjen perustelut, ne ovat hirvittävän epämääräisiä ja asettavat baarihenkilökunnan vaikeaan asemaan. Jokainen pubi tulkitsee säännöt eri tavalla. Hyväksy se, baarimestari tilitti ensin ja jatkoi vielä seuraavana päivänä:

– ÄLKÄÄ MENKÖ PUBIIN, JOS ETTE OLE NÄLKÄISIÄ. Kaikki tämä ruoka meni roskiin, koska kolme ihmistä halusi kaksi Moretti-olutta mieheen. Samaan aikaan kun uutisissa toitotetaan, että ihmiset elävät nyt leipäjonojen ja ilmaisten koululounaiden varassa, tällainen käytös on todella törkeää.

Dalrymplelta tiedusteltiin Twitterissä, miksei koskematonta ruokaa voinut lahjoittaa mieluummin kodittomille kuin heittää roskiin. Baarimestarin mukaan asiakkaille tarjoiltua ruokaa ei voi koskaan turvallisesti lahjoittaa eteenpäin, koska se voi olla monella tapaa ”saastunutta”.

Englannissa päättyi koko maata koskeva koronasulku joulukuun 2. päivä. Tämän jälkeen palattiin käytäntöön, jossa toteutetaan alueellisia sulkuja ja rajoituksia koronatilanteesta riippuen. Kolmannen tason korona-alueilla ravintolat ja pubit saavat olla auki ainoastaan noutoruoalle, kakkostason alueilla ravintolat saavat olla auki, mutta alkohoiljuomia saa myydä vain aterian yhteydessä. 

Lähde: Metro

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja