Voiko ruokasoodalla häivyttää alkoholin maun drinkistä? Testasimme hämmentävän TikTok-kikan

tiktok drinkki
Voiko ruokasooda tehdä drinkille ihmeitä? Shutterstock

Testasimme mielipiteitä jakavan TikTok-niksin. 

Sosiaalisen median sovellus TikTok tarjoilee jälleen enemmän tai vähemmän mieltä kutkuttavan niksin. Tällä kertaa lupaillaan auttaa heitä, jotka eivät pidä alkoholin mausta, kertoo Delish.

Trendaavan niksin mukaan tujaus ruokasoodaa, ripaus suolaa ja tilkka vettä vodkan, tequilan tai ginin joukossa häivyttää niistä pistävän alkoholin maun.

Ideasta on tehnyt videon muun muassa TikTok-käyttäjä Callmebelly, oikealta nimeltään Elliott Norris, joka sanoo, että kikan avulla alkoholin juomisesta tulee "jopa vähän liian helppoa".

"Tämä on vaarallista"

Elliot kertoo videon alussa, että uuden niksin olisi tarkoitus häivyttää nimenomaan alkoholin ikävä jälkimaku.

Mies kaataa videolla ison lasin täyteen jäitä ja lasiin reilun annoksen vodkaa. Seuraavaksi hän ripottelee juoman sekaan ripauksen soodaa ja suolaa ja täyttää lasin hiilihapotetulla vedellä. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hämmennettyään kaiken huolella sekaisin, Elliott ryystää ison tujauksen juomaa pillillä ja näyttää vakuuttuneelta.

– Tämä on vaarallista, hän toteaa yksiselitteisesti. 

Kommenttikentässä on tyydytty lähinnä ihmettelemään, eivätkö tiktokkaajat ole ikinä kuulleet soodavedestä, eli club sodasta, joka ajaa käytännössä täysin saman asian. Kaikissa hiilihapotetuissa vesissä ei kuitenkaan ole lisättyä soodaa.

Usea kommentoijista oli kuitenkin niksistä innoissaan ja totesi kokeilevansa sitä ehdottomasti.

Testasimme niksin

Parempi lähtökohta voisi tietysti olla nautiskella juomaa juurikin sen makunsa vuoksi, mutta MTV Uutisten Makuja-toimitus päätti joka tapauksessa pistää TikTok-niksin testiin.

Emme suosittele kuitenkaan tekemään entistä tujumpia drinkkejä tämän niksin varjolla.

Makuja-testin perusteella niksiä ei ehkä muutoinkaan voi laittaa jatkoon. Ohjeita seuraamalla lopputulos oli enemmänkin kummallisen makuinen kuin alkoholin makua häivyttävä. Vodkan makuun ei tullut mitään olennaista muutosta.

Amerikassa myytävän ruokasoodan koostumus saattaa tietysti erota Suomessa myytävästä, mikä voi selittää asiaa. Ohjeessa myös suositeltiin lisäämään hieman suolaa, mikäli alkoholi edelleen maistuu. Lopputulos oli vain äärimmäisen suolainen.

Pysyttelisimme toistaiseksi hyväksi todetuissa miksereissä sekä alkoholeissa, joiden mausta itse pitää. Myös alkoholittomat juomat ovat kasvattaneet viime aikoina suosiotaan.

Katso myös: Onko tässä erikoisin tapa valmistaa munakokkelia? MTV Uutiset testasi TikTok-kikan 

3:02

Lähteet: Delish, TikTok

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja