Kookosöljy sopii moneen – kokeile uusia ideoita!

kookosöljy
Shutterstock

Trendikäs kookosöljy löytyy tätä nykyä monen suomalaiskodin kaapista. Keittiössä kookosrasvaa voi hyödyntää monella tavalla. 

Kookosöljyä voi käyttää niin ruoanlaitossa kuin ihonhoidossakin. Keittiössä öljystä on moneen muuhunkin kuin paistorasvaksi. Kokeile Shape.comin listaamia vinkkejä. 

Myslipatukoihin

Kookosöljy sopii hyvin itse tehtyihin välipalapatukoihin korvaamaan muun rasvan. Kookosöljy antaa patukoille paitsi hyvää makua, myös sopivan rapeaa rakennetta.

Kahvin joukkoon

Oletko kuullut viime vuonna maailmalla valloittaneesta buumista, jossa kahviin laitetaan pala oikeaa voita? Voin lisäksi myös kookosöljyä voi sekoittaa kuuman kahvin joukkoon. Rasvalisän sanotaan antavan kahvissa terveysvaikutuksia. 

Lue lisää: 

Smoothieen

Aamupalasmoothie saa kookosöljystä herkullisen ja eksoottisen vivahteen. Paksu ja jähmeä kookosöljy sopii myös koostumukseltaan smoothieen. Rasvalisä smoothiessa pitää hyvin nälkää. 

Salaatinkastikkeeksi

Jos oliiviöljy salaatinkastikkeena kyllästyttävää, kokeile vaihteeksi kookosöljypohjaista kastiketta. Kookosöljystä saat hyvän salaatinkastikkeen lisäämällä siihen suolaa, mustapippuria, viinietikkaa ja hunajaa.

Riisin joukkoon

Kookosöljy antaa keitetylle riisille hyvää makua. Tuoreen tutkimuksen mukaan sillä saattaa olla erikoisempikin vaikutus riisin sisältämään energiamäärään.

Lue lisää:

Lähde: Shape.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja