Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raaka-aine, jolla taiot ruoastasi paremman makuista – järisyttävän hyvä valinta niin pastalle kuin suklaakakulle!

Shutterstock
Julkaistu 03.02.2019 18:01

Solveig Wallenius

solveig.wallenius@mtv.fi

Oliiviöljyllä saat helposti herkullisen loppusilauksen ruoalle kuin ruoalle. Se vahvistaa makuja ja tekee ateriasta hieman ylellisemmän. Oliiviöljyä voi suihkauttaa surutta myös jälkiruokiin. 

Oliiviöljy sopii lähes mihin tahansa ruokaan, ja mikä parasta, se saa kokkauksesi maistumaan helposti entistäkin paremmalta. Öljyllä voit viimeistellä niin kala- kuin liharuoat, risotot, pastat, leivät ja keitot – jälkiruokia unohtamatta. 

Suihkaus öljyä ei ole koskaan pahitteeksi

Jälkiruoista esimerkiksi jäätelö saa aivan uuden ulottuvuuden, kun jäätelöpallon päälle suihkauttaa oliiviöljyä ja hiukan suolakiteitä tai pähkinöitä. 

Oliiviöljyä kannattaa kokeilla yhdistää myös suklaan kanssa. Suihkauttamalla öljyä suklaakakuille tai suklaamoussen pinnalle hetki ennen tarjoilua, nostat makuelämyksen aivan uudelle tasolle.

Pistaasijäätelö
Oliiviöljy viimeistelee myös jäätelöannoksen.Shutterstock

Kiinnitä huomiota öljyn valintaan

Oliiviöljyhyllyllä voi kuitenkin joutua vaikean valinnan eteen. Valikoima on laaja ja hintahaitari myös. Edullisinkin oliiviöljy saattaa olla hyvän makuinen ja sopia ruoanlaittoon, mutta se ei välttämättä ole paras valinta annosten viimeistelyyn.

Hyvä valinta ruokien viimeistelyyn on esimerkiksi kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy.

OliiviöljyToiset oliiviöljyt sopivat paremmin ruoan valmistukseen ja toiset paremmin suoraan nautittavaksi.Shutterstock

Kaupan hyllyllä kannattaa kiinnittää huomiota myös kalliimmista oliiviöljypulloista löytyvään sadonjorjuupäivämäärään – mitä tuoreempaa öljy on, sitä paremmalta se maistuu.

Tuoreen oliiviöljyn tunnistaa parhaiten tuoksusta; tuore oliiviöljy tuoksuu vastaleikatulle ruoholle ja pippurille. Tuoksu vaimenee ajan myötä.

Terveydelle hyödyllisiä rasvahappoja oliiviöljystä

Sen lisäksi, että oliiviöljy on hyvän makuista, on se myös terveellinen vaihtoehto. Oliiviöljy sisältää terveydelle hyödyllisiä, tyydyttymättömiä rasvahappoja.

Neitsytoliiviöljyssä on runsaasti polyfenoliyhdisteitä, joilla on huomattu olevan suotuisia vaikutuksia kolesterolille ja veren triglyseridipitoisuuksiin.

OliiviOliivit ja sadonkorjuuaikaShutterstock

Lähde: Realsimple, Terveyskirjasto

Lisää aiheesta:

Tällä kotimaisella superruoalla ylläpidät normaalia kolesterolia – katso helpot käyttövinkitOnko vatsasi kuin ilmapallo? Nämä 11 ruokaa helpottavat oloasi25 ruoka-ainetta, joita maailman terveimmät ihmiset syövät päivittäin – kuuluvatko nämä hyvää tekevät herkut jo ruokavalioosi? Kolme isoäidin lyömätöntä ruokaniksiä – ota välittömästi käyttöönOliivi, rypsi, rapsi vai kookos? Näin valitset oikean öljyn eri tarkoituksiinPidä huolta sydämestäsi myös lomalla – poimi sydänystävälliset ruokavinkit!
RuokaÖljytoliiviRuoanlaittoMakujaHyvinvointi

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 1.11.17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • 30.10.17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!