Mainos

Raaka-aine, jolla taiot ruoastasi paremman makuista – järisyttävän hyvä valinta niin pastalle kuin suklaakakulle!

Oliiviöljyllä saat helposti herkullisen loppusilauksen ruoalle kuin ruoalle. Se vahvistaa makuja ja tekee ateriasta hieman ylellisemmän. Oliiviöljyä voi suihkauttaa surutta myös jälkiruokiin. 

Oliiviöljy sopii lähes mihin tahansa ruokaan, ja mikä parasta, se saa kokkauksesi maistumaan helposti entistäkin paremmalta. Öljyllä voit viimeistellä niin kala- kuin liharuoat, risotot, pastat, leivät ja keitot – jälkiruokia unohtamatta. 

Suihkaus öljyä ei ole koskaan pahitteeksi

Jälkiruoista esimerkiksi jäätelö saa aivan uuden ulottuvuuden, kun jäätelöpallon päälle suihkauttaa oliiviöljyä ja hiukan suolakiteitä tai pähkinöitä. 

Oliiviöljyä kannattaa kokeilla yhdistää myös suklaan kanssa. Suihkauttamalla öljyä suklaakakuille tai suklaamoussen pinnalle hetki ennen tarjoilua, nostat makuelämyksen aivan uudelle tasolle.

Kiinnitä huomiota öljyn valintaan

Oliiviöljyhyllyllä voi kuitenkin joutua vaikean valinnan eteen. Valikoima on laaja ja hintahaitari myös. Edullisinkin oliiviöljy saattaa olla hyvän makuinen ja sopia ruoanlaittoon, mutta se ei välttämättä ole paras valinta annosten viimeistelyyn.

Hyvä valinta ruokien viimeistelyyn on esimerkiksi kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy.

Kaupan hyllyllä kannattaa kiinnittää huomiota myös kalliimmista oliiviöljypulloista löytyvään sadonjorjuupäivämäärään – mitä tuoreempaa öljy on, sitä paremmalta se maistuu.

Tuoreen oliiviöljyn tunnistaa parhaiten tuoksusta; tuore oliiviöljy tuoksuu vastaleikatulle ruoholle ja pippurille. Tuoksu vaimenee ajan myötä.

Terveydelle hyödyllisiä rasvahappoja oliiviöljystä

Sen lisäksi, että oliiviöljy on hyvän makuista, on se myös terveellinen vaihtoehto. Oliiviöljy sisältää terveydelle hyödyllisiä, tyydyttymättömiä rasvahappoja.

Neitsytoliiviöljyssä on runsaasti polyfenoliyhdisteitä, joilla on huomattu olevan suotuisia vaikutuksia kolesterolille ja veren triglyseridipitoisuuksiin.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja