Suomalainen kondiittorimestari Eero Paulamäki osallistui World Chocolate Master -kilpailuun erikoisella hodarilla.
Karl Fazer Cafén kondiittorimestarina työskentelevä kondiittorimestari Eero Paulamäki loihti arvostetulle tuomaristolle hot dogin ja ranskalaisen tuulihattuleivoksen eli éclairin yhdistelmän, joka vastoin sen ulkonäköä maistuukin makealta.
Street foodia parhaimmillaan
Paulamäki valmisti kilpailuun neljä tuotetta, joista kunkin insipraationa toimi jokin vuodenaika. Kesä-teemaan hän loihti erikoisen dogclair-leivoksen, joka on käytännössä makea hodari. Hassu idea makeasta hot dogista syntyi iltamyöhään.
– Dogclairin reseptin olen kaiken rehellisyyden nimissä kirjoittanut yhdeltätoista illalla, Paulamäki nauraa villille idealleen.
Lisäksi Inspiraatiota luonnosta -teemaan on kiinnitetty huomiota myös dogclairin tarjoilussa, sillä tuote on pakattu ainoastaan palaan kierrätettyä paperia, jolloin jätettä tulee mahdollisimman vähän.
Éclair-leivos, suklaata ja vadelmaa
Paulamäen dogclair kootaan sämpylän, nakin, sinapin ja ketsupin sijaan éclair-leivoksesta, suklaajäädykkeestä, vadelmakuorrutuksesta, mansikkapyreestä, valkosuklaasta, tyrnistä, manteleista ja pähkinänougatista.
– Ainoa, mikä siitä makkarasta puuttuu on se, että se ei napsahda niin kuin oikean makkaran kuori, Paulamäki kertoo.
– Pohdin sitäkin pitkään, mutta se rupesi menemään jo niin riskaabeliksi, Paulamäki hymyilee.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!