Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Älyttömän helppo mutakakku – Arjan salainen ainesosa jakaa mielipiteet

9:24imgKatso videolta Arjan vinkit pääsiäisherkkuihin!
Julkaistu 09.04.2025 07:44

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Tämä mutakakku valmistuu todella helposti ja vain muutamasta raaka-aineesta airfryerissa kypsentämällä.

Huomenta Suomessa otettiin viikonloppuna jo varaslähtö pääsiäiseen! Kotitalousopettaja Arja Elina Laine demonstroi, miten pääsiäispöytään saa loihdittua helposti herkkuja esimerkiksi airfryeria hyödyntäen. 

Mämmiä mutakakkuun!

Arja vinkkasi muun muassa ohjeen pääsiäisen mehevään mutakakkuun. 

– Sitä varten ei tarvita kuin ihan muutama raaka-aine.

Arjan mutakakun salainen ainesosa on pääsiäisen kunniaksi tietysti mielipiteet jakava mämmi! Se tekee tästä mutakakusta entistäkin mehevämmän, joten kannattaa rohkeasti kokeilla.

Mämmimudcake airfryerissa, isompiMämmi saa mutakakusta entistä mehevämmän.Arja Elina Laine

Mämmin makeus vaikuttaa lopputulokseen, joten sokerittomaan mämmiin voi lisätä hieman fariinisokeria joukkoon. Se antaa kakulle paahteisen makeaa makua. 

Lue myös: Gordon Ramsay maistoi mämmiä Huomenta Suomessa ja pöyristyi – muistatko vielä nämä "mämmitempaukset"?

Vain paranee jääkaapissa

Mämmimutakakun voi valmistaa myös uunissa, mutta Arja suosittelee hyödyntämään airfryeria, jos sellainen löytyy. Vekottimessa on nimittäin tarkka ajastus ja lämmönsäätely.

Mämmimutakakku on reunoilta ja pinnasta kypsää, mutta keskeltä taikinamaisen valuvaa.

– Kakun maku ja rakenne vain paranevat, kun kakku lepää yhden yön jääkaapissa, Arja vinkkaa MTV Uutisille. 

Katso videolta Arjan vinkit ja nappaa resepti: Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

Lue myös: Onko ruokakaupan mämmeissä eroja? Makutestissä löytyi makea voittaja

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta