Tämä mutakakku valmistuu todella helposti ja vain muutamasta raaka-aineesta airfryerissa kypsentämällä.
Huomenta Suomessa otettiin viikonloppuna jo varaslähtö pääsiäiseen! Kotitalousopettaja Arja Elina Laine demonstroi, miten pääsiäispöytään saa loihdittua helposti herkkuja esimerkiksi airfryeria hyödyntäen.
Mämmiä mutakakkuun!
Arja vinkkasi muun muassa ohjeen pääsiäisen mehevään mutakakkuun.
– Sitä varten ei tarvita kuin ihan muutama raaka-aine.
Arjan mutakakun salainen ainesosa on pääsiäisen kunniaksi tietysti mielipiteet jakava mämmi! Se tekee tästä mutakakusta entistäkin mehevämmän, joten kannattaa rohkeasti kokeilla.
Mämmin makeus vaikuttaa lopputulokseen, joten sokerittomaan mämmiin voi lisätä hieman fariinisokeria joukkoon. Se antaa kakulle paahteisen makeaa makua.
Lue myös: Gordon Ramsay maistoi mämmiä Huomenta Suomessa ja pöyristyi – muistatko vielä nämä "mämmitempaukset"?
Vain paranee jääkaapissa
Mämmimutakakun voi valmistaa myös uunissa, mutta Arja suosittelee hyödyntämään airfryeria, jos sellainen löytyy. Vekottimessa on nimittäin tarkka ajastus ja lämmönsäätely.
Mämmimutakakku on reunoilta ja pinnasta kypsää, mutta keskeltä taikinamaisen valuvaa.
– Kakun maku ja rakenne vain paranevat, kun kakku lepää yhden yön jääkaapissa, Arja vinkkaa MTV Uutisille.
Katso videolta Arjan vinkit ja nappaa resepti: Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa