Mainos

Maistuisiko? Fazerin kondiittorimestari loihti Suomi 100 -leivoksen – pääraaka-aineena kirpeä yllättäjä!

Fazerin kondiittorimestari Eero Paulamäki kehitteli Suomelle oman juhlavan Suomi 100 -leivoksensa, joka esiteltiin kuluttajille tiistaina Porin SuomiAreena-tapahtumassa.

Fazer Cafés avasi heinäkuun toisella viikolla pop-up -kahvilan Poriin SuomiAreenan ja Pori Jazzien yhteyteen. Kahvilan tarkoituksena oli myös esitellä suomalaisille ensi kertaa Fazerin oma Suomi 100 -leivos. Kondiittorimestari Eero Paulamäen loihtimassa leivonnaisessa kotimainen kirpeä tyrni kohtaa kevyen vaniljamoussen.

– Idea lähti siitä, etten halunnut mennä sieltä mistä aita on matalin ja käyttää perinteistä mustikka-valkosuklaa-yhdistelmää. Virallinen Suomi 100 -leivos ei voi olla sama, kuin miltei jokaisen konditorian jokavuotinen itsenäisyyspäivän leivos, Paulamäki kertoo.

Samalla kondiittorimestari halusi kuitenkin nostaa leivoksessa kotimaisuutta raaka-aineiden ja visuaalisuuden muodossa. Paulamäki piirsi ja hylkäsi yhteensä kymmeniä muotoja ja makuyhdistelmiä.

Leivoksen piti kuvastaa Suomea ja suomalaisuutta, olla kaunis ja moderni, mutta ei liian monimutkainen. Pääraaka-aineeksi valikoitui yllättäen tyrni. 

– Tyrni on yksi omista suosikkiraaka-aineistani ja yhä melko vähän käytetty konditoriatuotteissa. Marjan herkullinen hapokkuus yhdistettynä pehmeään vaniljan makuun toimii hyvin ja lisäksi on helposti lähestyttävissä vaikkapa turistin näkökulmasta.

Paulamäki ajatteli myös leivoksen värimaailmaa: tyrnin oranssi väri sopi hyvin yhteen sen vastavärin, kirkkaan sinisen, kuivatun ruiskukan kanssa. Pohjaksi valikoitui klassinen sacher-pohja, joka on kostutettu miedolla tyrnimehulla.

Syksystä 2017 lähtien virallista Suomi 100 leivosta saa kaikista Fazer Cafés-ketjun 13:sta kahvilasta ympäri Suomen.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja