Fazerin kondiittorimestari Eero Paulamäki kehitteli Suomelle oman juhlavan Suomi 100 -leivoksensa, joka esiteltiin kuluttajille tiistaina Porin SuomiAreena-tapahtumassa.
Fazer Cafés avasi heinäkuun toisella viikolla pop-up -kahvilan Poriin SuomiAreenan ja Pori Jazzien yhteyteen. Kahvilan tarkoituksena oli myös esitellä suomalaisille ensi kertaa Fazerin oma Suomi 100 -leivos. Kondiittorimestari Eero Paulamäen loihtimassa leivonnaisessa kotimainen kirpeä tyrni kohtaa kevyen vaniljamoussen.
– Idea lähti siitä, etten halunnut mennä sieltä mistä aita on matalin ja käyttää perinteistä mustikka-valkosuklaa-yhdistelmää. Virallinen Suomi 100 -leivos ei voi olla sama, kuin miltei jokaisen konditorian jokavuotinen itsenäisyyspäivän leivos, Paulamäki kertoo.
Samalla kondiittorimestari halusi kuitenkin nostaa leivoksessa kotimaisuutta raaka-aineiden ja visuaalisuuden muodossa. Paulamäki piirsi ja hylkäsi yhteensä kymmeniä muotoja ja makuyhdistelmiä.

