Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Kolmesta raaka-aineesta ihan mielettömän hyvä arkiruoka" – Sanna paljastaa täydellisen helpon ratkaisun

7:23Vuoden kotimainen keittokirja ylistää perunaa: Tämän takia pottua kannattaa syödä
Julkaistu 19.04.2020 18:03

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Vuoden keittokirjaksi 2019 valitun Peruna-kirjan tehnyt ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki suosittelee kolmen raaka-aineen helppoa arkiruokaa.

Videolla: Perunakirjailija Sanna Mansikkamäki kertoo, miksi perunaa kannattaa syödä.

Kerroimme torstaina, miten koronakriisi on vaikuttanut negatiivisella tavalla myös suomalaisiin perunatuottajiin. Perunan menekki on laskenut, koska pottua ei mene poikkeustilanteesta johtuen suurtalouskeittiöihin. Iso osa ylivuotisesta, kotimaisesta perunasta uhkaa siis jäädä varastoon ja voi päätyä kompostiin.

Vuoden keittokirjaksi 2019 valitun Peruna-kirjan (Readme 2019) tekijä, ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki kommentoi MTV:lle, että suomalaiset voisivat nyt vaihtaa makaronin edes osittain kotimaiseen pottuun. Mansikkamäki korosti, että makaronilaatikonkin voisi tehdä välillä perunasta.

– Täysin samalla ohjeella. Vaihtaa vain sen makaronin perunaan, niin tulee terveellisempi, paremman makuinen ja ekologisempi ruoka. Jos haluaa lihattoman version, voi vaihtaa jauhelihan härkäpapurouheeseen. 

Kolmen raaka-aineen helppo ratkaisu

Perunaresepteistään tunnettu Sanna vinkkaa jauheliha-perunalaatikon oheen entistäkin helpomman arkiruokareseptin. 

– Purkillinen Järki Särki -säilykettä, kilo perunoita, päälle ruokakermaa ja uuniin. Kolmesta raaka-aineesta ihan mielettömän hyvä arkiruoka!

Halutessaan särkisäilykkeen voi toki korvata myös jollain muulla kalasäilykkeellä. Sanna korostaa, että perunaruokien valmistaminen ei vaadi yhtään sen kummempaa mielikuvitusta kuin makaroniruokienkaan. 

– Mutta vaatii sen, että kävelet makaronihyllyn ohi vihannesosastolle.

Myös kotimaiset pakasteperunat ovat Sannan mukaan oiva valinta ruoanlaittoon silloin, kun haluaa oikaista keittiössä. 

Lue myös: Kari Aihinen kertoo, miten perunat kuuluu oikeasti keittää – ethän sorru yleiseen vesivirheeseen?

Lisää aiheesta:

Oletko maistanut? Kolme todella halpaa arkiruokaa – jopa alle euron annokseltaSannan todellinen "arjen pelastajaruoka" jauhelihasta ja perunasta – potut voi ostaa pakastealtaastaHalpaa ruokaa: Tässä kolme edullista, mutta hyvää arkiruokaa – jopa alle euron annokseltaJoko testasit? Sanna vinkkaa todellisen arjen pelastajaruoan jauhelihasta ja perunasta – potut voi ostaa pakastealtaastakin!Joko olet kokeillut nerokasta kikkaa? Sannan niksi täydelliseen perunamuusiin: "Voitteko kuvitella, että muusin voi tehdä näin?"Sanna ärsyyntyi makaronibuumista – perunaguru vinkkaa pelastajan, jonka voi ostaa pakastealtaastakin: "Tulee terveellisempi ja paremman makuinen ruoka"
RuokaPerunaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 1.11.17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • 30.10.17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!