"Kolmesta raaka-aineesta ihan mielettömän hyvä arkiruoka" – Sanna paljastaa täydellisen helpon ratkaisun
Vuoden keittokirjaksi 2019 valitun Peruna-kirjan tehnyt ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki suosittelee kolmen raaka-aineen helppoa arkiruokaa.
Videolla: Perunakirjailija Sanna Mansikkamäki kertoo, miksi perunaa kannattaa syödä.
Kerroimme torstaina, miten koronakriisi on vaikuttanut negatiivisella tavalla myös suomalaisiin perunatuottajiin. Perunan menekki on laskenut, koska pottua ei mene poikkeustilanteesta johtuen suurtalouskeittiöihin. Iso osa ylivuotisesta, kotimaisesta perunasta uhkaa siis jäädä varastoon ja voi päätyä kompostiin.
Vuoden keittokirjaksi 2019 valitun Peruna-kirjan (Readme 2019) tekijä, ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäkikommentoi MTV:lle, että suomalaiset voisivat nyt vaihtaa makaronin edes osittain kotimaiseen pottuun. Mansikkamäki korosti, että makaronilaatikonkin voisi tehdä välillä perunasta.
– Täysin samalla ohjeella. Vaihtaa vain sen makaronin perunaan, niin tulee terveellisempi, paremman makuinen ja ekologisempi ruoka. Jos haluaa lihattoman version, voi vaihtaa jauhelihan härkäpapurouheeseen.
Kolmen raaka-aineen helppo ratkaisu
Perunaresepteistään tunnettu Sanna vinkkaa jauheliha-perunalaatikon oheen entistäkin helpomman arkiruokareseptin.
– Purkillinen Järki Särki -säilykettä, kilo perunoita, päälle ruokakermaa ja uuniin. Kolmesta raaka-aineesta ihan mielettömän hyvä arkiruoka!
Halutessaan särkisäilykkeen voi toki korvata myös jollain muulla kalasäilykkeellä. Sanna korostaa, että perunaruokien valmistaminen ei vaadi yhtään sen kummempaa mielikuvitusta kuin makaroniruokienkaan.
– Mutta vaatii sen, että kävelet makaronihyllyn ohi vihannesosastolle.
Myös kotimaiset pakasteperunat ovat Sannan mukaan oiva valinta ruoanlaittoon silloin, kun haluaa oikaista keittiössä.
Lue myös: Kari Aihinen kertoo, miten perunat kuuluu oikeasti keittää – ethän sorru yleiseen vesivirheeseen?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta