7:23

"Kolmesta raaka-aineesta ihan mielettömän hyvä arkiruoka" – Sanna paljastaa täydellisen helpon ratkaisun

Vuoden keittokirjaksi 2019 valitun Peruna-kirjan tehnyt ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki suosittelee kolmen raaka-aineen helppoa arkiruokaa.

Videolla: Perunakirjailija Sanna Mansikkamäki kertoo, miksi perunaa kannattaa syödä.

Kerroimme torstaina, miten koronakriisi on vaikuttanut negatiivisella tavalla myös suomalaisiin perunatuottajiin. Perunan menekki on laskenut, koska pottua ei mene poikkeustilanteesta johtuen suurtalouskeittiöihin. Iso osa ylivuotisesta, kotimaisesta perunasta uhkaa siis jäädä varastoon ja voi päätyä kompostiin.

Vuoden keittokirjaksi 2019 valitun Peruna-kirjan (Readme 2019) tekijä, ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäkikommentoi MTV:lle, että suomalaiset voisivat nyt vaihtaa makaronin edes osittain kotimaiseen pottuun. Mansikkamäki korosti, että makaronilaatikonkin voisi tehdä välillä perunasta.

– Täysin samalla ohjeella. Vaihtaa vain sen makaronin perunaan, niin tulee terveellisempi, paremman makuinen ja ekologisempi ruoka. Jos haluaa lihattoman version, voi vaihtaa jauhelihan härkäpapurouheeseen. 

Kolmen raaka-aineen helppo ratkaisu

Perunaresepteistään tunnettu Sanna vinkkaa jauheliha-perunalaatikon oheen entistäkin helpomman arkiruokareseptin. 

– Purkillinen Järki Särki -säilykettä, kilo perunoita, päälle ruokakermaa ja uuniin. Kolmesta raaka-aineesta ihan mielettömän hyvä arkiruoka!

Halutessaan särkisäilykkeen voi toki korvata myös jollain muulla kalasäilykkeellä. Sanna korostaa, että perunaruokien valmistaminen ei vaadi yhtään sen kummempaa mielikuvitusta kuin makaroniruokienkaan. 

– Mutta vaatii sen, että kävelet makaronihyllyn ohi vihannesosastolle.

Myös kotimaiset pakasteperunat ovat Sannan mukaan oiva valinta ruoanlaittoon silloin, kun haluaa oikaista keittiössä. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja