Vuoden keittokirjaksi 2019 valitun Peruna-kirjan tehnyt ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki suosittelee kolmen raaka-aineen helppoa arkiruokaa.
Videolla: Perunakirjailija Sanna Mansikkamäki kertoo, miksi perunaa kannattaa syödä.
Kerroimme torstaina, miten koronakriisi on vaikuttanut negatiivisella tavalla myös suomalaisiin perunatuottajiin. Perunan menekki on laskenut, koska pottua ei mene poikkeustilanteesta johtuen suurtalouskeittiöihin. Iso osa ylivuotisesta, kotimaisesta perunasta uhkaa siis jäädä varastoon ja voi päätyä kompostiin.
Vuoden keittokirjaksi 2019 valitun Peruna-kirjan (Readme 2019) tekijä, ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki kommentoi MTV:lle, että suomalaiset voisivat nyt vaihtaa makaronin edes osittain kotimaiseen pottuun. Mansikkamäki korosti, että makaronilaatikonkin voisi tehdä välillä perunasta.
– Täysin samalla ohjeella. Vaihtaa vain sen makaronin perunaan, niin tulee terveellisempi, paremman makuinen ja ekologisempi ruoka. Jos haluaa lihattoman version, voi vaihtaa jauhelihan härkäpapurouheeseen.
Kolmen raaka-aineen helppo ratkaisu
Perunaresepteistään tunnettu Sanna vinkkaa jauheliha-perunalaatikon oheen entistäkin helpomman arkiruokareseptin.