Tortillataskut eli tortillawrapit
Julkaistu
Näppärät tortillataskut sopivat evääksi, iltapalaksi ja illanistujaistarjoiluun. Täytteissä voit käyttää aineksia oman maun mukaan.
Ainekset
- 200 g broilerinfileetä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
- 1-2 rkl tacomaustetta
- 150 g salsakastiketta
Guacamole
- 2 avokadoa
- ½ pieni sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ chili
- 1 tomaatti
- ½ limen mehu
- ripaus suolaa
- muutama varsi korianteria
Lisäksi
- 200 g juustodippiä
- 200 g ranskankermaa
- 6 pehmeää tortillaa
Valmistusohje
Tortillataskut eli tortillawrapit valmistuvat näin:
- Leikkaa broilerinfileet suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna rypsi- tai oliiviöljy. Paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan ja mausta tacomausteella. Lisää joukkoon salsakastike ja kuumenna.
- Valmista guacamole. Halkaise avokadot ja koverra hedelmäliha lautaselle. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna chili. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi ja sekoita ainekset keskenään. Purista joukkoon limen mehu ja mausta suolalla ja hienonnetulla korianterilla. Tarkista maku.
- Ota esille juustodippi ja ranskankerma. Levitä yksitellen tortillat työlaudalle ja leikkaa tortillan reunasta keskelle viilto puoliväliin asti. Jaa broileritäyte, guacamole, juustodippi ja ranskankerma kukin yhdelle neljännekselle tortillan päälle ja käännä tortilla viuhkamaiseksi taskuksi siten, että jokaisen taskun väliin jää yksi erillinen täyte. Laita pieneen paperipussiin ja tarjoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti