Tortillataskut eli tortillawrapit

tortillataskut-1_210221_D850613-Edit-large
Hellapoliisi

Näppärät tortillataskut sopivat evääksi, iltapalaksi ja illanistujaistarjoiluun. Täytteissä voit käyttää aineksia oman maun mukaan.

Ainekset

  • 200 g broilerinfileetä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
  • 1-2 rkl tacomaustetta
  • 150 g salsakastiketta

Guacamole

  • 2 avokadoa
  • ½ pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ chili
  • 1 tomaatti
  • ½ limen mehu
  • ripaus suolaa
  • muutama varsi korianteria

Lisäksi

  • 200 g juustodippiä
  • 200 g ranskankermaa
  • 6 pehmeää tortillaa

Valmistusohje

Tortillataskut eli tortillawrapit valmistuvat näin:

  1. Leikkaa broilerinfileet suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna rypsi- tai oliiviöljy. Paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan ja mausta tacomausteella. Lisää joukkoon salsakastike ja kuumenna.
  2. Valmista guacamole. Halkaise avokadot ja koverra hedelmäliha lautaselle. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna chili. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi ja sekoita ainekset keskenään. Purista joukkoon limen mehu ja mausta suolalla ja hienonnetulla korianterilla. Tarkista maku.
  3. Ota esille juustodippi ja ranskankerma. Levitä yksitellen tortillat työlaudalle ja leikkaa tortillan reunasta keskelle viilto puoliväliin asti. Jaa broileritäyte, guacamole, juustodippi ja ranskankerma kukin yhdelle neljännekselle tortillan päälle ja käännä tortilla viuhkamaiseksi taskuksi siten, että jokaisen taskun väliin jää yksi erillinen täyte. Laita pieneen paperipussiin ja tarjoa.

Taittele helpot tortillataskut eli tortillawrapit! Kati näyttää, miten 1:00


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.