Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokit paljastivat parhaat niksinsä: Makaroneihin kannattaisi lisätä jogurttia

Maustaminen on tärkeää ruoanlaitossa.
Maustaminen on tärkeää ruoanlaitossa.Shutterstock
Julkaistu 16.09.2016 17:33

Emmi Kärkkäinen

Ravintolakeittiössä on käytössä erilaisia niksejä, jotka saavat ruoan maistumaan entistä paremmalta. 

Daily Mail listaa kokkien vinkkejä siihen, miten ruoasta saa entistä maistuvampaa. Miltä kuulostaisi makaroneihin lisätty jogurtti? Hyödynnä näitä vinkkejä ja tee entistä herkullisempaa ruokaa kotona!

Lopeta paistaminen ajoissa

Yksi kokkien vinkki on lopettaa paistaminen juuri hieman ennen kuin raaka-aine on kypsää. Tämä varmistaa, ettei ruoka pääse kuivumaan. Anna ruoan vetäytyä muutama minuutti, niin se kypsyy loppuun varastoituneella lämmöllä.

Käytä mausteita

Erään kokin tärkein neuvo on se, että pitäisi aina muistaa käyttää mausteita. Edes niitä kaikkein tavallisimpia. Ne tuovat ruokaan niin paljon erilaisia makuja.

Kokki neuvoo myös hylkäämään tavallisen jodioidun pöytäsuolan ja kokeilemaan Himalajan suolaa tai merisuolaa.

Korvaa jokin ainesosa samankaltaisella tuotteella

Kun tietyn ruoan valmistaminen onnistuu sinulta kuin tanssi, kokeile lisätä reseptiin jotain uutta. Korvaa jokin tuote toisella samankaltaisella ainesosalla, joka tuo erilaista makua ruokaan. Esimerkkinä tästä on erään kokin vinkki, joka neuvoo juustomakaronissa korvaamaan maidon jogurtilla. Se tuo annokseen erilaista potkua.

Valitse oikea öljy erilaisiin valmistustapoihin

Kun paistat ruokaa korkeissa lämpötiloissa, ei kannata käyttää oliiviöljyä vaan neutraalimpaa öljyä, kuten pähkinäöljyä. Korkeissa lämpötiloissa on tärkeää, että öljyn savuamispiste on korkea. Tämä on hyvä ottaa huomioon esimerkiksi uppopaistamisessa.


Lähde: Dailymail 

Lisää aiheesta:

Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit – vältä pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Nämä kokkikoulussa opetettavat asiat jokaisen kotikokin pitäisi tietää: "Tulevat usein tarpeeseen"Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit ja pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Moni kotikokki töpeksii suolan käytössä – vältä yleiset mokatLontoon parhaat pizzakokit neuvovat: Näin teet täydellistä pizzaa kotioloissaAki Wahlman neuvoo, miten eilisen ruoasta saa täysin erilaisen aterian – löytyyhän jo sinun keittiöstäsi?
RuoanlaittoÖljytMausteetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ti16:59
    Ruoka

    Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!

  • ma14:50
    Takaisinvedot

    Pastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!

  • 3.11.13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste