Kotitekoisen pizzan valmistaminen vaatii pizzakokkien mukaan ennen kaikkea aikaa, hyviä raaka-aineita ja avointa mieltä.
Helmikuu on vuoden lyhin kuukausi, mutta mahdollisesti samalla myös paras, sillä helmikuun 9. päivä vietetään kansallista pizzapäivää ainakin Yhdysvalloissa ja Briteissä. Päivä onkin hyvä syy hankkia tarvittavat ainekset ja upottaa kädet pizzataikinaan.
Independent-sivusto kysyi Lontoon parhaimmilta pizzakokeilta neuvoa ja listasi ylös asioita, joita ihmisten tulisi ottaa huomioon pizzaa valmistettaessa. Kokit lupaavat, että näiden vinkkien avulla voit saada ravintolatasoisen elämyksen myös kotikeittiössä.
Taikinan kohottamiseen kannattaa varata aikaa
Yard Sale Pizzan pääkokki Nick Bucklandin mukaan kotitekoista pizzaa valmistettaessa kannattaa ottaa huomioon kolme tärkeää seikkaa. Näitä ovat aika, lämpötila ja raaka-aineet.
– Mitä kauemmin aikaa käytät taikinan nostattamiseen, sitä enemmän makua saat, Buckland toteaa.
Kokki suosittelee hidasta, jopa 72-tuntista jääkaappinostatusta, jonka aikana hiiva ehtii hajottaa jauhojen sisältämät luonnolliset sokerit ja muodostaa taikinaan makua.


